Ragnvald

Norjanvuonohevonen, ori
Väriltään ruunihallakko, säkäkorkeus 145 cm
Syntynyt 11.05.2012, iältään 12 v, syntymämaa

Omistaa Elise (VRL-11290)
Yleispainotteinen, tasoltaan helppo A / 80 cm
Rekisterinumero VH20-053-0072, #PKK3925, kotitalli Myrttisuo

Historia

Ragnvald on hevonen, joka syntyi Norjassa vaellustallilla. Se koulutettiin perustasolle koulussa ja esteillä ja lopulta myytiin Päijät-Hämeeseen ratsastuskouluun. Ragnvald oli tarkoitus ruunata heti alkuun, mutta sen rauhallinen luonne kuitenkin todisti, että myös ori oli varsin sopiva ratsastuskouluympäristöön. Kunnes eräänä päivänä ori löydettiin tammalaitumelta, ja tallin omistaja päätti, ettei samanlaista riskiä enää tallissa oteta.

Niinpä Ragnvald laitettiin myyntiin, ja sitä ehti käydä katsomassa kolme ihmistä. Ensimmäinen oli hieman epävarma käsitellessään oria, toinen taas halusi hieman reippaamman hevosen ja sitten oli Elise, joka rakastui suoraviivaiseen ja rauhalliseen oriin siltä seisomalta. Kaupat tehtiin melko nopeasti, ja Ragnvald pääsi aloittamaan elämänsä yksityishevosena.

Luonne

Ragnvald on (hieman liioitellusti) maailman kiltein ori. Se seisoo karsinassa paikoillaan, kun sitä hoitaa, eivätkä myöskään varustaminen, pesuhetket tai kengittäminen saa oria levottomaksi. Taluttaessa Ragnvald kulkee oman ihmisen perässä kuin vanha uskollinen koira, ja uudet ihmiset se ottaa hyvillä mielin vastaan joka tilanteessa.

Ratsastaessa Ragnvaldilta voisi toivoa hieman enemmän oma-alotteisuutta ja energiaa, sillä ori mielellään puksuttelisi menemään omaan rentoon tahtiinsa ympäri kenttää. Napakat pohkeet ja avut saavat kyllä orin kuulolle, mutta kaikkein omimmassa elementissään ori olisi varmasti tätiratsuna maastossa. Oikean ratsastajan alla Ragnvaldista kyllä löytyy varmasti myös sen verran liikettä, että sen kanssa kehtaa käydä näyttäytymässä myös kisakentillä.

Huomioitavaa

tulossa

Varusteet

tulossa

Hoito-ohjeet

tulossa