Farbranch Eithne

"Elli"

Irlannintyöhevonen, tamma
Väriltään ?, säkäkorkeus 162 cm
Syntynyt 14.11.2020, iältään 8-vuotias

Omistaja: Adaline Howan
?: heB, 90 cm, noviisi
Rekisterinumero: VH21-241-0001

Omat sivut

Luonne

Hoitaessa tamma on hieman kiihkeä välillä, nimittäin se kyllä rakastaa ihmisen seuraa, mutta eniten se pitää aktiviteeteistä. Eli ennen liikutusta ei kannata tehdä mitään hirmu pitkää ja tarkkaa hoitoa. Kuitenkin sitä voi hämätä käymällä esim juoksuttamassa ennen hoitoa, niin malttaa paremmin seistä. Letittäminen onnistuu parhaiten heinäverkon avulla. Toisaalta tamma kyllä usein yllättää, sillä se osaa aina käyttäytyä yllättävissäkin paikoissa. Eli tapahtumapaikoilla, kuvauksissa ja vieraissa talleissa tamma on itse tyyneys sekä siveyden sipuli. Olen todennut että tamma on siis vieraskorea ja sen vuoksi sen kanssa onkin super helppo matkustaa. Taluttaa voi vaikka ilman naruakin, tamma lukee hyvin ihmisen eleitä ja kunnioittaa ihmisen tilaa.

Varustaminen ainut hankaluus on tamman koko, se kyllä laskee päätään kun laittaa suitsia, mutta teitenkään se ei osaa niiata satuloidessa. Toisaalta tammalle on kyllä opetettu paljon temppuja, mutta mieluiten käytetään kuitenkin jakkaraa tai telinettä. Elli on tottunut kantamaan vaikka minkälaisia satuloita ja valjaita yllään. Pitkät ratsastusloimet ovat Ellille tuttuja, eikä se niistä juuri välitä.

Ratsuna Elli on juuri minun käteeni sopiva, olenhan sen itse kouluttanut. Vaikka tamma on työhevonen lähtökohdiltaan, niin se osaa liikkua kohtalaisesti kaikissa askellajeissa. Sillä on jopa melko hyvä kokoamisaste, mutta se ei varsinaisesti jaksa kantaa itseään kovin pitkään. Vaikka se osaa jopa gp liikkeittä ja korkeassa koulussa esiintyviä liikkeitä, niin ei se koskaan tule niin korkealla kilpailemaan. Hypätessä ei ole ehkä kaikkein puhtain, mutta tarkalla ratsastajalla tekee kyllä puhtaita ratoja suurella sydämmellä. Raskaaksi roduksi hyppää yllättävän ketterästi, mutta silti ei ole se ykkös valinta elokuvissa hyppääviin rooleihin.

Keskiaika ratsastuksessa on erittäin tärkeä hyvä ratsastettavuus. Tammaa on helppo ohjata yhdelläkin kädellä tai ilman käsiä. Tamma kuuntelee myös hyvin ilman suitsia pelkkää istuntaa. Satulan kanssa tamma saataa olla hieman hidas, mutta pienen herkistelyn jälkeen toimii kyllä.

Elli on virtuaalihevonen