Eveliina Hotanen

» Tallityöntekijä

Suomalainen, nainen
s. 18.08.1999, 24-vuotias

Ammatti/koulutus: Valmistunut peruskoulusta
Asuinpaikka: Nurmakoski

Tietoa

Luonne

Eve on reipas ja energinen nainen, joka viettää lähes kaiken aikansa tallilla. Hän asuu Nurmakosken keskustassa, joten työmatka sujuu yleensä hujauksessa ja töiden jälkeen loppupäivä kuluu tallituvassa. Eve on todella luotettava ja touhukas nainen, jolle voi antaa tehtävän kuin tehtävän hoidettavakseen. Kiinnostavan asian sattuessa kohdalle Eve suorastaan uppoutuu tekemiseen, ja varsinkin hevosen selässä ajatukset ovat usein kiinni suorittamisessa. Vaikka naisen menneisyyteen kuuluu paljon yksinäisyyttä ja toimettomuutta, on sen oikean harrastuksen, ratsastuksen, myötä elämässä auennut aivan uusi luku.

Eve on todella taitava käsittelemään suurempiakin hevosia, ja ratsastustunteja hän pystyy pitämään helppo A -tasolle saakka. Nainen kuitenkin omien sanojensa mukaan vasta harjoittelee itsekin ratsastuksen saloja, ja hänen tulevaisuuden haaveisiinsa kuuluu työ niin ratsastuksenopettajana, tallinpitäjänä kuin kilpailijana hevosurheilussakin. Aika näyttää, mitä naisesta vielä kehittyy.

Ulkonäkö ja tyyli

Even voi erottaa jo kaukaa punaisista rastoistaan ja iloisesta hymystään. Naista ei ole pituudella pilattu, mutta sitäkin enemmän Evessä on energiaa ja positiivisuutta. Eve on ruumiinrakenteeltaan melko hoikka ja pieni, juuri sopiva ratsastaja myös suuremmille poneille. Kasvonpiirteet ovat sirot, eikä Eve jaksa käyttää paljoa aikaa meikkaamiseen. Pukeutuminen on yleensä melko käytännönläheistä, melko tummanpuhuvaa, ja ratsastaessa naisella onkin yleensä päällään tummat ratsastushousut, saappaat ja joustava ratsastustakki.

Tarina

Eve syntyi Nurmakoskella ja eli lapsuutensa Hertonpohjassa. Alakoulu sujui tytöllä hyvin, ja hänen isoveli toimi hyvänä ja fiksuna roolimallina kasvavalle nuorelle. Yläasteella täydellinen perhe-elämä rikkoutui, kun Even vanhemmat ilmoittivat avioerosta. Isä muutti Helsinkiin, äiti puolestaan jäi lasten kanssa asumaan tuttuun omakotitaloon. Ero ei kuitenkaan ollut Evelle helppo paikka, ja hän alkoi oireilla myös koulussa. Poissaolot lisääntyivät ja mikään ei tuntunut kiinnostavan.

Kahdeksannella luokalla koulun vaihtaminen tuli ongelmien takia usein puheeksi, mutta se olisi vaatinut muuton uudelle paikkakunnalle. Eve ei tähän suostunut, vaikka kaverisuhteetkinkin olivat katkenneet jo kuukausia sitten. Jotain oli keksittävä, ja yhdessä äidin sekä koulukuraattorin kanssa Evelle keksittiin uusi harrastus, ratsastus. Eve ei ollut koskaan kiinnostunut hevosista, mutta lähti aikuisten mieliksi tallille, jotta he pysyttelisivät hiljaa.

Muutaman ratsastustunnin jälkeen Evelle oli auennut kokonainen uusi maailma. Hän vältti tallilla kulkevia ihmisiä, mutta tutustui sen sijaan jokaiseen hevoseen ja kävi hoitamassa niitä myös ratsastustuntien ulkopuolella. Hevosista tuli Evelle elämä, ne kuuntelivat eivätkä tuominneet. Kun Even lempihevonen tallilla lopetettiin, alkoi hän säästää rahaa omaan hevoseen, vaikka tiesi, ettei se tulisi ajankohtaiseksi vielä vuosiin.

Yläasteen Eve suoritti aivan rimaa hipoen, mutta vihdoin hän tiesi, mitä koulun jälkeen halusi. Nainen haki jatko-opiskelemaan useampaan hevosaiheiseen kouluun, mutta ei päässyt mihinkään sisään. Jatkosuunnitelmat elämään tulivatkin aivan muualta, kun ratsastustuntinsa päätteeksi tallin omistaja tuli kysymään, olisiko Eve halunnut alkaa tallityöntekijäksi, kun yksi aiemmista oli lopettamassa. Koulutusta ei tarvittu, sillä omistaja oli nähnyt Even käsittelemässä hevosia, ja muilta tallin työntekijöiltä saisi ajan myötä parhaan koulutuksen.

Niin kävi, että Eve jäi peruskoulusta työskentelemään täysipäiväisesti tallille ja oppi siellä hevosenhoidon perusteet sekä paljon muutakin. Myös päivittäinen hevosten liikutus nosti nopeasti naisen tasoa, ja hän ehti startata myös muutamat helpon luokan kisat.

Myrttisuolle Eve päätyi aivan sattuman kautta. Naisen kotitalli oli lopettamassa, ja Eve oli viettämässä iltaa tallityöntekijöiden kanssa Nurmakosken Mallasraitilla. Kaveriporukka hajaantui yksi kerrallaan omille teilleen, mutta Eve jäi juomaan oluttaan loppuun, kunnes lopulta kuuli viereisessä pöydässä keskustelua hiljalleen aukeavasta tallista. Niin tapasivat Rosa ja Eve ensimmäisen kerran, ja yhdessä vietetyn illan jälkeen työsopimus oli allekirjoitusta vaille sovittu.

Merkit

tulossa