Kuukarin Beeta

Nimi: Kuukarin Beeta, "Beeta" Rekisterinumero: VH16-018-1847
Rotu: Suomenhevonen Omistaja: Kuuralehto, Siguri (VRL-11290)
Sukupuoli: Ori Kasvattaja: Kuuralehto, Siguri (VRL-11290)
Syntynyt: 06.07.2016, 4 v (satunnainen) Koulutustaso: ko: vaB, re: 60 cm
Säkäkorkeus: 160 cm Painotus: Kouluratsastus
Väri: Rautias Suku: 2-polvinen
Meriitit:

SV-II
20.03.2021: Beeta palkittiin SV-II -palkinnolla maaliskuun suomenhevosvarsojen arviointitilaisuudessa!

Virtuaalihevonen | Kuvat © Luvat on

Luonne

Beeta on melko rauhallinen, mutta todella voimakas ori, jota käsiteltäessä saa olla tarkkana. Orilla on taipumusta tuoda ilmi, jos jokin asia tuntuu epämiellyttävältä, ja muun muassa kuolainten laittaminen suuhun saa orin pään nousemaan. Myöskään kengitys ei kuulu orin lempipuuhiin, joten tämä sekä muut vaativat eläinlääkärikäynnit hoidetaan usein rauhoituksessa. Normaali arki orin kanssa on kuitenkin melko leppoisaa, ja esimerkiksi harjaus ja muu käsittely on Beetasta ihan miellyttävää. Taluttaessa Beeta seuraa ihmistä aivan mihin tahansa, niin maneesiin kuin kuljetusautoonkin, eikä se välitä suuremmin edes viereisellä laitumella juoksevista tammoista.

Beeta on reipas, herkkä ja todella osaava ratsu. Se taitaa kouluradoilla vaivattomasti taivutukset ja laukanvaihdot, ja myös siirtymiset sujuvat erittäin tahdikkaasti. Orin kanssa on tehty hyvä pohjakoulutus, mikä takaa myös sen, ettei Beeta reagoi vääriin pyyntöihin, vaan ainoastaan selkeisiin ja suoraviivaisiin apuihin. Beeta kantaa itseään hyvin, ja ratsastajan suurimmaksi työksi jää pitää käsi kevyenä ja istunta tasapainoisena. Mitä enemmän ratsastaja keikkuu selässä, sitä varmemmin myös Beeta alkaa mutkitella ja kadota kuulolta. Yhteistyön kannalta tasapainoharjoitukset ovat ehdottoman tärkeitä, ja mikäli ratsastajan kehonhallinta on kunnossa, saa Beetasta erittäin eteenpäinpyrkivän, yhteistyökykyisen ja omatoimisen kouluhevosen.

Beetaa ei voi suositella ykkösvaihtoehdoksi maastoon tai muuhun toimintaan, sillä vaikka suuri osa arjesta sujuu ongelmitta, voi huonoina päivinä orin kanssa sattua ja tapahtua. Se ei pelkää riuhtaista itseään irti taluttajan käsistä säikähtäessään, ja varsinkin toisten orien läsnä ollessa se saattaa olla hieman hermostunut, mikä johtaa helposti onnettomuuksiin. Parhaimmillaan Beeta onkin ehdottomasti aidatulla kentällä tai maneesissa ratsastajan alla, jolloin se jättää huonon käytöksen sikseen ja keskittyy suorittamaan ratsastajan kanssa yhdessä vaativankin tason koulutehtäviä. Tästä syystä orin käytöstä jaksaakin katsoa päivästä toiseen läpi sormien – loppujen lopuksi kyseessä on nimittäin todella osaava ja taitava kisahevonen, jonka kanssa on mukava lähteä kisareissulle ja vallata yhdessä haastavatkin kouluradat.

Suku

i. Runo-Ruska sh, rt, 150 cm SLA-II, YLA3, KV-II, SV-III ii. Amoriinin Ruska KRJ-II, ERJ-II, Jälk. B iii. Aamori evm
iie. Mimma-Maarit evm
ie. Suvilahden Lyyra KRJ-II, jälk. B iei. Julma-Justus evm
iee. Suvilahden Lempi evm
e. Kuuralehdon Brita sh, rt, 162 cm SV-II ei. Kopsan Mikä Boogie - eii. Kulman Kingi evm
eie. Pirttiharjun Neutroni evm
ee. Huippana - eei. Aarteen Ipana evm
eee. Haipakka evm

Kilpailukalenteri, valmennukset ja päiväkirja