Tervetuloa Kuuralehtoon

Menestyksekästä kilpailemista ja hevoskasvatusta suomen­hevosten parissa vuodesta 2014

Kuuralehto

Tallia ympäröi Keski-Suomen rauhal­linen ja moni­puolinen maalais­maisema peltoi­neen, järvi­neen ja metsineen.

Orit

Kuuralehdossa on paljon moni­puolisia ja lahjak­kaita suomen­hevosoreja, joista varmasti löydät sopivan yksilön myös omiin jalostus­suunnitelmiisi.

Tammat

Tallistamme löydät osaavia, reippaita ja lempeitä suomen­hevostammoja monessa koossa ja värissä. Ehkä joukossa on myös tulevan varsasi emä?

Henkilökunta

Tallin omistajan rinnalla työsken­telee ahkeria talli­tyttöjä ja henkilö­kuntaa, jotka auttavat arki­päivän askareista aina kisareissuihin.

Kasvatus

Kasvatamme reippaita ja varma­jalkaisia varsoja panostaen sellaisiin harkit­tuihin yhdis­telmiin, joista voisimme jättää varsan myös kotiin.

Tallikirja

Kuuralehdon uusimmat kuulumiset ja mielenkiintoiset käänteet talliarjesta löydät nyt uusitusta tallikirjasta.

Talli-infoa

Matka pienestä takapihan tallista suureksi kilpatalliksi ja suomenhevossiittolaksi

Historian havinaa

Idea Kuuralehtoon syttyi Hevoset.comin aikaan, kun löysin ensimmäistä kertaa tieni keskustelupalstan Virtuaalihevoset-osastolle. Sitä kautta (lähes) sain myös ensimmäisen hevoseni, suomehevostamma-Riitasoinnun, joka kuitenkin jäi sivuja vajaaksi ja kaupat peruuntuivat. Ajatus virtuaalitallista jäi kuitenkin kytemään, ja vuonna 2011 päätin perustaa ensimmäisen tallini, Kuuralehdon. Kuten arvata saattaa – myös tällä kertaa talli jäi vain tyhjäksi sivustoksi, jota koristi vain nimi ja ajatus piirroshevosista.

Tuli vuosi 2014, ja tieni vei Hevostalli.netin kautta VRL:n sivuille. Tutustuin nyt tarkemmin virtuaalitoimintaan, ja myös Kuuralehto sai vihdoin ansaitsemansa alun rekisteröinnin myötä. Ensin se oli pieni, viihtyisä talli, jossa harrastettiin piirroshevosten kanssa (joista suurin osa jäikin kuvattomaksi). Ensimmäisen suvullisen hevoseni, Huvitutin Hilbertan, sain kasvattajan Jennyn ansiosta, ja sen jälkeen alkoi hevosten hamstraus. Tutustuin sukuihin, hevoset vaihtuivat kuvallisiksi, talli kasvoi ja muutti muotoaan jatkuvasti, kunnes se lopulta löysi oman paikkansa virtuaalimaailmassa.

Kuuralehto nykyään

Kuuralehto on sijainnut ensimmäisistä päivistään saakka Keski-Suomessa, muutamia kymmeniä kilometrejä Jyväskylästä pohjoiseen päin. Talli on muuttanut kerran suurempiin tiloihin, ja sitä laajennetaan jatkuvasti kasvavan hevosmäärän myötä.

Hevostila on painottunut suomenhevosiin, niiden jalostamiseen ja niiden kanssa harrastamiseen. Kasvatustoiminnassamme yritämme vaalia monipuolista osaamista sekä miellyttämishaluista luonnetta hyvästä rakenteesta tinkimättä. Pyrimme saamaan omia linjojamme mukaan pidempiin sukuihin ja aloittamaan täysin uusia sukuhaaroja. Kasvatamme jokaisen meillä syntyvän varsan rakkaudella ja toivomme tallin jokaiselta hevoselta menestystä omassa painotuslajissaan.

Tervetulleeksi sinut toivottaa tallin omistaja Simpe!

Siguri, VRL-11290
virtuaali@tiritomba.net

Tallikirja

Lue uusimmat kuulumiset ja uutiset

Tervetuloa, syksy!

07.09.2022

Tämän vuoden kevät ja kesä olivat poikkeuksellisia Kuuralehdossa, sillä tallilla ei nähty yhtäkään varsaa! Ei pienien kavioiden kopinaa, ei viimeisillää...

Lue kirjoitus »

Viimeinen kesä

15.10.2021

Oli vaikea myöntää, että tallin ensimmäiset hevoset alkoivat todella olla elämänsä päässä. Jalat eivät kestäneet enää rasitusta, sairauksia tuli toinen ...

Lue kirjoitus »

Hyvästi, Renttu!

14.05.2021

Perjantaina 14.5. jouduimme hyvästelemään Renttusen. Pitkään jatkuneiden jalkavaivojen vuoksi orin oli parempi siirtyä paremmille laidunmaille. Renttu j...

Lue kirjoitus »