Athena

Suomalainen puoliverinen, tamma
Väriltään mustankimo, säkäkorkeus 162 cm
Syntynyt 16.05.2011, iältään 11 v, syntymämaa

Omistaa Elsi Halmeaho (VRL-11290)
Yleispainotteinen, tasoltaan vaativa A / 130 cm
Rekisterinumero VH20-031-0316, #PKK0000, kotitalli Myrttisuo

Historia

Etna syntyi Suomessa yksityiselle omistajalle, jonka oli tarkoitus kasvattaa varsasta emänsä tavoin monipuolinen este- ja koulutaituri. Omistajan rahatilanteeseen tuli kuitenkin suuria lovia, ja Etna laitettiin myyntiin. Se löysi paikkansa ratsastuskoulusta, jossa se oli monen tallitytön suosikkihevonen valkoisen värin ja rauhallisen luonteen takia. Etna oli jatkuvasti hiljaisessa myynnissä, sillä vaikka se oli ratsastaessa todella nopeasti oppiva ja kiltti, oli se alusta asti tullut tallille vain väliaikaisesti lisäämään hevosmäärää ratsastustunteja varten. Kahdeksanvuotiaana tamma löysikin uuden oman omistajansa, Elsin, jonka kanssa se pääsi aloittamaan uuden luvun elämässään.

Luonne

Etna on kiltti ratsastaa ja sitäkin kiltimpi hoitaa. Tamma saattaa pullistella satulaa laittaessa, mutta siihen huonot tallitavat jäävätkin. Taluttaessa se varmasti kulkisi myös ilman riimua perässä, ja muutenkin Etnassa olisi paljon potentiaalia myös temppu- ja vapaan ratsastuksen hevoseksi, kunhan jollain olisi vain aikaa kouluttaa sitä.

Ratsastaessa Etna on alkuun hieman tahmea, mutta hyvällä verryttelyllä tammasta saa paljon irti. Sen selkään voi laittaa aloittelijan, mutta parhaimmillaan tamma on kuitenkin osaavan ratsastajan ja kouluttajan alla. Etnalla on ilmavat liikkeet ja hyvä hyppytekniikka, ja vaikka se on kiltti ja antaa ratsastajalle paljon anteeksi, on sen kanssa hyvä löytää yhteinen sävel huolellisella harjoittelulla ennen kisoja.

Kerromme Etnasta myöhemmin lisää.

Huomioitavaa

tulossa

Varusteet

tulossa

Hoito-ohjeet

tulossa