Murroksen Riemunvälke

Nimi: Murroksen Riemunvälke, "Riemu" Rekisterinumero:
Rotu: Suomenhevonen Omistaja: Kuuralehto, Siguri (VRL-11290)
Sukupuoli: Tamma Kasvattaja: Murroksen Ratsutila, Assi (VRL-01285)
Syntynyt: 11.10.2019, 2 v (satunnainen) Koulutustaso: vaB, 70 cm
Säkäkorkeus: 154 cm Painotus: Kouluratsastus
Väri: Rautias Suku: Pitkäsukuinen
Meriitit: -

Virtuaalihevonen | Kuvat © Luvat on

Luonne

Riemu on isäänsä tullut – ja onneksi niin. Aina tilanne ei ole ollut yhtä hyvä, sillä meille tullessaan tamma osasi olla oikea prinsessa, jota tuli käsitellä silkkihansikkain tai pian käsivartta koristi hammasrivi. Vanhemmiten Riemu on kuitenkin viisastunut, ja jukuripäisestä varsasta on kehittynyt ihastuttava hevosenalku, jonka kanssa on ilo toimia päivästä toiseen.

Riemu vastaanottaa jokaisen ihmisen uteliaalla hörähdyksellä korvat pystyssä. Tuntuu, että mikään ei jää tammalta huomaamatta, ja sillä on tapana olla aina ensimmäisenä paikalla seuraamassa, kun jotain tapahtuu. Karsinakäytös tammalla on erittäin mallikasta, ja useimmiten se seuraakin tallielämää työntäen päänsä ovenraosta ulos ja kurkkien käytävän menoa. Riemua on helppo hoitaa, eikä se ole moksiskaan varustamisesta, harjaamisesta, eikä myöskään arjesta poikkeavista tilanteista, kuten eläinlääkärin tai kengittäjän käynnistä.

Ratsastaessa Riemu on usein alkuun melko vetelän oloinen, ja sitä saa todella ratsastaa eteen. Tamma tarvitsee hyvät alkulämmittelyt ja reippaan ratsastajan, sillä laiskuus jää helposti päälle, ja mitä pidempään Riemun antaa löntystellä sitä vaikeampi tammaan on enää saada liikettä. Jos kuitenkin hallitsee hommansa ja saa tamman heti motivoitua, kehkeytyy siitä upea kouluratsu jopa vaativa B -tasolle saakka. Tamman liikkeet ovat parhaimmillaan pitkät ja ilmavat, ja erityisesti se loistaa lisätyissä askellajeissa. Lisäksi laukkatehtävät ovat tamman kanssa mielekkäitä, sillä sen rytmitaju ja hillitty vauhti jättävät hyvää aikaa siirtyä tehtävästä toiseen. Riemu on aina menossa mukana, ja se kuuntelee ratsastajaa tarkasti, oli se sitten laiskalla tai reippaalla tuulella. Avuille se ei ole erityisen herkkä, eli erityisesti painoapuja saa käyttää voimakkaasti, minkä vuoksi myös aloittelevat ratsastajat ovat erittäin tervetulleita tamman selkään.

Kisapäivät sujuvat Riemun kanssa todella sutjakkaasti, ja se on uusissa paikoissa heti kuin kotonaan. Tamma seuraa uteliaana kisapaikojen hälinää ja ohi kulkevia hevosia, mutta pysyy kuitenkin rauhallisena ja helposti käsiteltävissä. Kisakentillä – aivan kuten kotonakin – tamma keskittyy täysillä rataan, eikä sitä haittaisi, vaikka ympärillä pyörisi vieraita hevosia tai äänekkäitä lapsia. Riemu hoitaa kyllä homman kotiin, eikä sen selässä tarvitse turhia jännittää.

Kaikin puolin Riemu on helppo hevonen, jonka kanssa on mukava viettää päiviä. Sen rauhallinen luonne tekee siitä helposti lähestyttävän, ja yhteisen sävelen löytäminen niin tallissa kuin ratsastaessa on todella helppoa. Toivomme Riemun kanssa kiertävämme kisakenttiä vielä monien vuosien ajan menestyksekkäästi!

Suku

i. Vennamon Milos sh, rt, 158 cm - ii. Koistilan Masuuni KTK-III, KRJ-II iii. VN Aatami -
iie. Sävyttömän Kiisu KTK-II
ie. Tyylilyyli RA - iei. Vanamon Koordinaatio -
iee. Wadelman Amelia -
e. Hymynhäive sh, rt, 151 cm - ei. Haavelaakson Hymypoika - eii. K.T Virke -
eie. Wadelman Kuvitelma Ch, KTK-I, KRJ-III, YLA2, SLA-I*, ATC-II
ee. Bellin Aliisa - eei. Jylinä ERJ-III
eee. Syksyn Julia YLA2

Kilpailukalenteri, valmennukset ja päiväkirja