Hiprakan Sinette

Nimi: Hiprakan Sinette, "Sintti" Rekisterinumero: VH17-018-0835
Rotu: Suomenpienhevonen Omistaja: Kuuralehto, Siguri (VRL-11290)
Sukupuoli: Tamma Kasvattaja: Hiprakka, Nenna (VRL-02377)
Syntynyt: 03.06.2016, 11 v (satunnainen) Koulutustaso: ko: heA, re: 70 cm
Säkäkorkeus: 142 cm Painotus: Kouluratsastus
Väri: Rautias Suku: 2-polvinen
Meriitit: -

Virtuaalihevonen | Kuvat © TN

Luonne

Sintti on todella sympaattinen hevonen, joka saattaa kuitenkin saada mitä omituisimpia päähänpistoja. Kesken hoitotoimenpiteiden se saattaa napata harjan hoitajan kädestä ja taluttaessa kiskaista pipon taluttajan päästä. Sintti ei varsinaisesti ole pahantahtoinen, toisinaan vain hieman hölmö. Käsitellessä tamma on lähtökohtaisesti todella kiltti ja helppo, eikä sitä tarvitse sen kummemmin sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi.

Sintti on todella ahne, mikä on omalla tavallaan helpottanut tamman kanssa toimimista. Parhaat palkat ovat ruokapalkat, joiden avulla tamman kanssa on harjoiteltu maasta käsin erilaisia temppuja, kuten kavion nostoa ja kumartamista. Sintti työskentelee mielellään ihmisten kanssa, ja se seuraisi omaa ihmistään minne tahansa, vaikkei olisikaan kiinnitettynä riimunaruun. Epämiellyttävät tilanteet, kuten eläinlääkärin ja kengittäjän käynnit, muuttuvat nopeasti varsin miellyttäviksi, jos ihmisillä on herkkuja mukanaan.

Kouluradoilla Sintin liikkeet ovat pitkät, taipuisat ja reippaat. Tammaa ei tarvitse kahta kertaa käskeä eteenpäin, ja toisaalta myös jarrut löytyvät tarvittaessa. Sintti kuuntelee ratsastajaa tarkasti, ja sen kanssa uskaltaa käyttää hieman reippaampiakin apuja. Erityisesti istunnan kanssa saa suorastaan liioitella, mikä tuo toisaalta myös hyvää harjoitusta ratsastajalle. Sintin kanssa on hyvä varautua satunnaisiin laukkapukkeihin tai kentän laidalle ilmestyviin mörköihin, jotka saattavat säikyttää tamman. Se kuitenkin palaa nopeasti takaisin avuille ja tuntuu unohtavan päähänpistonsa saman tien. Tamman ehdottomia vahvuuksia kouluradoilla ovat laukkatehtävät ja lisätyt askellajit, kun taas peruutukset saattavat toisinaan tuoda hieman päänvaivaa.

Kisapaikoilla Sintti saattaa olla alkuun hieman jännittynyt, mutta se on todella sopeutuvainen ja kotiutuu nopeasti. Jos kuitenkin tamman oloa haluaa helpottaa, voi sen kanssa tehdä pienen kävelyretken kisapaikalla, jotta se saa rauhassa katsella ympärilleen ja tutustua uusiin hajuihin. Kaikin puolin Sintti on todella ihastuttava tamma, jonka kanssa viettää mielellään aikaa niin kotona, kisareissuilla kuin maastossakin. Täytyy kuitenkin muistaa, että tamma saattaa aivan yllättäen keksiä mitä tahansa hoitajan pään menoksi. Oikeasti, mitä tahansa.

Suku

i. Arvolaakson Tinasotilas sh, trt, 159 cm - ii. Tupovaaran Komistus - iii. Tupovaaran Kingi evm
iie. Tupovaaran Milla evm
ie. Tinakenkätyttö SLA-I, KRJ-I iei. Magneettimies evm
iee. Tanssii Itsensä Kanssa evm
e. Fiktion Sinissa sh, rt, 141 cm - ei. Ievana - eii. Onnen Kantamoinen evm
eie. Himpurainen evm
ee. Unissa KRJ-II, YLA2 eei. Jyly-Kaarlo evm
eee. Uniina evm

Kilpailukalenteri, valmennukset ja päiväkirja