Tulituulen Voitto

Nimi: Tulituulen Voitto, "Voitto" Rekisterinumero: VH02-018-1919
Rotu: Suomenhevonen Omistaja: Kuuralehto, Siguri (VRL-11290)
Sukupuoli: Ori Kasvattaja: Annika V.
Syntynyt: 01.09.2006, 18 v (satunnainen) Koulutustaso: ko: heB, re: 90 cm
Säkäkorkeus: 158 cm Painotus: Yleispainotus
Väri: Rautias Suku: Pitkäsukuinen
Meriitit: -

Virtuaalihevonen | Kuvat © vrl-00816

Luonne

Voitto on jo iäkäs ori, joka on elämänsä aikana ehtinyt kokeilla lajia jos toistakin. Se aloitti sukunsa tavoin uransa ravurina, mutta iän myötä vauhti hidastui. Voitto myytiin eteenpäin, ja se sai myös hyvän pohjakoulutuksen sekä koulu- että esteradoille. Kuten arvata voi, eivät orin askeleet ole erityisen puhtaat eikä hyppytyylissäkään ole kehumista, mutta Voitto todella yrittää parhaansa. Ori ehti saada myös ison liudan jälkeläisiä, joista suuri osa jatkoi Voiton jalanjäljissä raviradoilla. Meille ori saapui hevoskarsinnan myötä viettämään harrasteratsun elämää ja jalostuskäyttöön, eihän orilla löydy vuosia kun vasta 18!

Voitto on hevonen, joka jää helposti huomaamatta. Väriltään se on rautias, luonteeltaan niin perinteinen suomenhevonen, kuin hevonen voi olla, ja kaiken lisäksi se on vain keskivertoa koulu- ja esteratsastuksessa. Ei kuitenkaan tule ymmärtää väärin, Voitto on aivan ihastuttava hevonen ja käytökseltään puhdasta kultaa, mutta se on todella hiljainen, rauhallinen ja niin huomaamaton. Tallissa se antaa hoitaa itsensä mukisematta, ja myös kaviot ja vatsanalunen puhdistuvat ongelmitta. Kuolaimet menevät suuhun, kun ne tuo turvan eteen, eikä myöskään pullistelua esiinny. Taluttaessa ori kulkee perässä pää matalalla ja kävelee ihmisen perässä niin kentälle kuin hevosautoonkin. Lisäksi Voitto on todella sopeutuvainen, ja se ottaa uudet tarhakaverit hyvillä mielin vastaan ja lähtee mielellään kisamatkoille vieraisiinkin paikkoihin.

Ratsuna Voitto ei ole se kaikista osaavin, mutta todella mukava. Ori on tottelevainen, kuuliainen ja todella nöyrä, mikä näkyy hyvänä miellyttämishaluna ratsastajaa kohtaan. Orin askeleet eivät ole kovin näyttävät, mutta sen motivaatio työskennellä ihmisen alla hurmaa tuomarit kertaheitolla. Voitto ei hidastele eikä rynni, vaan kulkee juuri pyydetyssä askellajissa ja vauhdissa. Orilla on mukavat askellajit, ja se on helppo saada kulkemaan avuilla. Ori on kouluratsuna kaikin puolin sopiva hevonen niin vasta-alkajalle kuin kokeneemmallekin ratsastajalle.

Esteillä Voitto ei ole kovin omatoiminen, mikä tarkoittaa ratsastajalta jatkuvaa keskittymistä, askelten säätämistä sekä hyppypaikan etsimistä. Voitto on melko varma hyppääjä, eikä se kiellä, mikäli ratsastajalla ei ole hyvää syytä vetää jarruja pohjaan. On kuitenkin tärkeää, että ratsastaja pystyy hallitsemaan hevosen liikkeet, sillä pudotuksia tulee helposti, jos orin antaa liikkua omaa tahtiinsa. Voiton hyppytyyli on mukavan pehmeä ja kevyt, ja ratsastus muuten on hallussa, hyppää ori juuri sopivalla ilmavaralla esteen kuin esteen yli.

Voiton kanssa on mukava viettää aikaa, sillä se on hyväkäytöksinen ja todella ihastuttava ori. Ja vaikka kisahevosena siltä toivoisikin paljon lisää, on Voiton helppo luonne aivan korvaamaton.

Suku

i. Walkean Tarunomanen sh, 162 cm - ii. Oitin Lipton - iii. IV Liptus -
iie. Pihlaja kadonnut
ie. Taru Keijun Daria - iei. Varjoton Varjo -
iee. Danae -
e. CT'n Unileikki sh, 155 cm - ei. Hopean Nemesis Ch, KTK-III eii. Viekser -
eie. Bertan Lahja -
ee. Loisto-Kuura - eei. Ryysyrannan Yön Musta Enkeli -
eee. Harmaanaama Hilu-Aaron -
Syntynyt Varsa Emä Saavutukset
09.11.2007 o. Taikasumun Raju-Veli Taikasumun Hermionella
18.12.2007 t. Ajattoman Farilla O.N.E. Farona
30.11.2007 t. Loisto-Sohviina J.E.P. Tuuliviiri kuollut
02.02.2008 o. Ajattoman Marius N.I.N. Martina
25.06.2008 o. Kekan Voitokas Kekan Liimatar
02.11.2008 o. Tulituulen Hurmuri Tulituulen Lumikuningatar
21.11.2008 o. Narrilaivan Vetehinen Noitatanssi
27.11.2008 t. Margareeta Tempo J.T. Vekku
18.01.2009 t. Tulituulen Helmi Tulituulen Lumikuningatar
10.08.2016 o. Kuuralehdon Valori Tammimetsän Maire KTK-II, KV-II, SV-II

Kilpailukalenteri, valmennukset ja päiväkirja

Kouluratsastus (KRJ)

Kisannut porrastetuissa

Esteratsastus (ERJ)

Kisannut porrastetuissa

13.02.2020 – Estevalmennus, kirjoittanut: Reetta (Siguri)

Voiton kanssa estevalmennus sujui tänään varsin mallikkaasti. Alkulämmittelyt aloitettiin tuttuun tapaan sileällä, ja alkuun teimme hieman jumppaa matalilla kavaleteilla. Liikettä tuntui löytyvän heti ensimmäisistä askelista lähtien, ja ori rentoutui nopeasti ratsastajan alle.

Teimme alkuun kahden ja kolmen esteen sarjoja suorilla lähestymisillä. Tasaiset välimatkat esteiden välillä eivät tuottaneet ongelmia, mutta kun ensimmäisen sekä toisen esteen väliä pidennettiin ja toisen sekä kolmannen esteen väliä puolestaan lyhennettiin, alkoi myös pudotuksia tulla. Oli kova työ saada pidettyä sekä hevonen että omat ajatukset kasassa ja lähteä rohkeasti uudelleen hyppyihin.

Sarjojen jälkeen teimme hieman käyntiharjoituksia sekä muutamia laukanvaihtoja sileällä. Vaihdot olivat hyödyllisiä, sillä pääsimme tekemään niitä myös käytännössä seuraavalla kokonaisella radalla, jonka valmentaja meille kokosi. Rata koostui kuudesta esteestä, joista neljä oli tavallisia pystyesteitä, yksi oli trippeli ja yksi kolmen esteen sarjaeste. Lähdimme liikkeelle luottavaisin mielin, ja ensimmäinen harjoituskierros sujui ihan hyvin.

Jatkoimme radan suorittamista ja hypimme välissä myös yksittäisiä esteitä. Harjoittelimme lähestymisiä eri kulmista, ja erityistä huolta tuli pitää askelten asettamisesta ennen estettä. Sarjaeste tuntui hieman haastavalta, vaikka olimme harjoitelleet sitä heti aluksi, mutta kaikin puolin valmentajan antavat tehtävät sujuivat hyvin.

Tunnin lopuksi teimme vielä hieman loppuverryttelyjä ympyräkahdeksikolla, jonka molemmille ympyröille oli asetettu kaksi kavalettia. Voitto suoriutui kaikin puolin erinomaisesti valmennuksesta, ja se jaksoi pysyä virkeänä ja motivoituneena aina loppukäynteihin asti. Tästä oli hyvä jatkaa!