Snillin Kuukkeli

Nimi: Snillin Kuukkeli, "Kuukkeli" Rekisterinumero: VH14-018-1555
Rotu: Suomenhevonen Omistaja: Kuuralehto, Siguri (VRL-11290)
Sukupuoli: Ori Kasvattaja: Snilli, Meeri N. (VRL-02160)
Syntynyt: 21.09.2014, 12 v (satunnainen) Koulutustaso: heA, 120 cm
Säkäkorkeus: 157 cm Painotus: Esteratsastus
Väri: Musta Suku: 2-polvinen
Meriitit:

20.10.2014: EV-II

Virtuaalihevonen | Kuvat © Luvat on

Luonne

Snillin Kuukkeli on rauhallinen ja kiltti suomenhevosori. Se on helppo käsitellä, mutta isottelee ja mahtailee muille hevosille. Taluttaessa Kuukkeli kävelee rauhallisesti taluttajansa vierellä. Kesäisin se saattaa yrittää vaivihkaa vetäistä ruohotupsuja suuhunsa, mutta tottelee aina käsittelijänsä. Muiden hevosten edessä se esittelee usein mahtavia liikkeitään, mutta ne ohitettuaan se rauhoittuu melkeinpä saman tien. Eläinlääkärikäynnit, klippaus, kengitys ja muutkin ammattilaisen hoitamat toimenpiteet eivät tuota Kuukkelille ongelmia. Kuukkeli käyttäytyy useimmiten asiallisesti, mutta löytyy siltäkin niitä vähän hankalampiakin päiviä, jolloin esimerkiksi kengitys ei kiinnostaisi ollenkaan. Kuukkeli on kiltti hoitaa. Se pysyy karsinassa paikoillaan, eikä välitä, vaikka karsinassa olisi yhtä aikaa useampikin henkilö. Ori nauttii hoitotilanteista ja etenkin harjauksesta ja se tykkää muutenkin puuhailla hoitajansa kanssa.

Ratsastaessa ori on rauhallinen, mutta enemmän kuitenkin eteenpäin pyrkivä kuin tahmea tai laiska. Kuukkeli on melko vahva, eikä todellakaan mikään herkkä hevonen, mutta ei kyllä vaadikaan mitään hirveän voimakkaita apuja. Kouluratsastus ei kuulu oriin vahvuuksiin, vaikka se melko osaava onkin. Se on hankala saada rennoksi ja ratsastaa peräänantoon. Ori vaatii ratsastajaltaan paljon, eikä toimi ilman selkeitä apuja. Kuukkeli on myös aluksi usein aika jäykkä ja tarvii kunnon venyttelyt ja taivutukset ennen kunnon työskentelyä. Esteet ovat se Kuukkelin juttu! Innostuu esteistä ja on rohkea hyppääjä. Ponnua oriilta löytyy 120cm radoille ja yksittäisenä vielä isompiinkin esteisiin. Sillä on hyvä ja voimakas laukka ja erinomainen hyppytekniikka, joka mahdollistaa isojen esteiden hyppäämisen. Kuukkeli ei ole kovin ketterä, mutta nopeutta löytyy senkin edestä. Maastoilu on myös oikein mukavaa ajanvietettä Kuukkelin kanssa, ori on varma menijä maastossa. Se kulkee yhtä hyvin niin yksin kuin kaverinkin kanssa. Erityisesti hurjat laukkamaastot ovat Kuukkelin mieleen. Ori on myös oikea vesipeto ja rakastaa uimista!

© Lola

Suku

i. Ässän Sininärhi sh, m, 158 cm - ii. Sieluton Katse - iii. Alaston Ase evm
iie. Rauhanpilke evm
ie. Malva S.W. - iei. Kelohonka evm
iee. Metsäruusu S.W. evm
e. Snillin Kamomilla sh, rt, 155 cm ERJ-II ei. Verjveli YLA3 eii. Veen Vesimies evm
eie. Petunia evm
ee. Hilja - eei. Piiru evm
eee. Tervun Vellamo -
Syntynyt Varsa Emä Saavutukset
03.04.2016 t. Snillin Heljä Snillin Helmiliina

Kilpailukalenteri, valmennukset ja päiväkirja

Esteratsastus (ERJ)

Kilpaillut porrastetuissa

31.01.2014 ERJ Cup KK Ginger - 110cm - 24/274

22.10.2015 Estevalmennus, valmentajana Riesa

”Valmensin tänään Meeriä ja suomenhevosori Kuukkelia. Kuukkeli oli ainakin omaan silmään erittäin hienon näköinen ori, vaikka ei näyttänytkään olevan kovinkaan herkkä tai ketterä hevonen. Meeri sanoi, että hypätä se silti osaa.

Meeri ja Kuukkeli alkoivat pian Meerin ja minun alkujutustelun jälkeen kävellä alkukäyntejä ja sen jälkeen vielä ravailla alkuraveja. Lisäksi he laukkailivatkin hiukan käynti- ja raviverryttelyiden jälkeen. Ratsukko teki aika paljon pysähdyksiä, siirtymisiä sekä erikokoisia ympyröitä sekä voltteja alkulämmittelyiden aikana, jotta Kuukkeli alkaisi kuunnella Meeriä paremmin. Niin hyppääminenkin sujuisi paljon helpommin ja paremmin.

Ratsukkohan sai tällä kertaa hypätä kahden esteen linjaa kentän toisella pitkällä sivulla. Linjassa oli yksi pysty ja yksi okseri, ja niiden väliin mahtui noin neljä laukka-askelta, välillä mahtui jopa viisikin jos Kuukkeli pidensi askeltaan vähän normaalia enemmän. Alkujaan esteet olivat korkeudeltaan suunnilleen 80 cm, mutta niitä nostettiin sitä mukaa lähemmäs metrin korkeutta, miten hyvin ratsukon hypyt sujuivat.”

03.07.2017 Estevalmennus, valmentajana Jemiina

”Valmennuksen tehtävänä oli tehdä voltteja jokaisen esteen ympäri sarjaesteellä. Esteet sijoittuivat keskihalkaisijalle: ensin kaksi pystyä ja lopussa yksi okseri. Tehtävä aloitettiin ristikoilla ja lopuksi nostettiin okserin takapuomi 80cm. Ensin hypättiin sarjan ensimmäinen este, josta hevonen käännettiin voltille ja hypättiin sama este uudelleen. Tämä toistettiin jokaisen esteen kohdalla. Tehtävä vaati paljon keskittymistä sekä hevosen kuuliaisuutta.

Toinen musta ratsu oli Snillin Kuukkeli, ratsastajanaan Meeri. Ori oli alkuun hieman jäykkä ja ratsastajan sanojen mukaan ei mitenkään kovin ketterä. Tämä tehtävä oli siis loistava harjoitus ratsukolle. Elisa pyysi heti alkulämmittelyssä ratsukkoa tekemään paljon voltteja ja taivutuksia molempiin suuntiin. Jos hevonen ei taivu, varsinkaan isolaukkainen hevonen, on tällaisessa tehtävässä pian seuraavan esteen seassa. Esteiden ollessa vielä ristikoita, oli Kuukkelin laukan tahti ja ryhti hyvä. Ori kääntyi voimakkaan johtavan ohjan ansiosta, mutta taipui vielä aika huonosti. Pikkuhiljaa orin kyljet alkoivat venymään ja estekorkeutta voitiin nostaa. Ensimmäinen voltti lähti hyvin, mutta uudelleen esteelle tultaessa, venyi voltti ohitse. Elisa neuvoi venyttämään volttia soikioksi, jotta esteelle tultaisiin mahdollisimman keskeltä. Valmennuksen loppua kohden alkoi Kuukkelikin taipumaan ja kuuntelemaan paremmin ratsastajaansa.”