Virginia Ness

Esittely

Virginia Ness sijaitsee Iso-Britanniassa nummien keskellä rauhallisella alueella. Ympäristö on kuin suoraan 1700-luvulta kartanoineen ja koskemattomine luontoineen. Talli kantaa mukanaan mielenkiintoista historiaa, legendaa, jonka mukaan talli on saanut nimensä.

Historia

Kaikki alkoi Englannissa vuonna 1742, kun suurelle maa-alueelle rakennettiin herraskartano. Sen omisti rikas mies Harold ja hänen vaimonsa Virginia. Pariskunta ehti asua kartanossa vain muutamia vuosia, kun Harold kuoli äkilliseen sairaskohtaukseen. Virginia jäi yksin pitämään kartanoa ja ympäristöä yllä.
Kun Virginia oli päässyt yli miehensä kuolemasta, sai hän käännyttää monia kosijoita ovelta pois. Yksi mies, Alfred, kuitenkin sulatti naisen sydämen. He viettivät aikaa yhdessä kulkien kartanon kauniissa puutarhassa ja lopulta rakastuivat ja menivät naimisiin. Alfred oli kuitenkin kaikkea muuta, mitä hän oli vaimolleen sanonut, ja erään traagisen yön vaihduttua aamuksi Virginian ruumis löytyi paloiteltuna vuoteeltaan.
Alfred sai pitää kartanon, jota oli alusta asti himoinnut, mutta tekojensa seurauksena hän alkoi hiljalleen menettää järkensä. Ensimmäisen vuoden aikana Alfredin kerrotaan heräilleen keskellä yötä huutaen ja sanoen, kuinka Virginia istui hänen sänkynsä vieressä veitsen kanssa. Monia pelontäytteisiä öitä myöhemmin Alfred alkoi kuulla talon vintiltä Virginian avunhuutoja ja kiljahduksia. Alfred ei enää kestänyt, joten hänen täytyi lähteä kartanosta pois. Huhujen mukaan äänet ja unet eivät enää vaivanneet miestä, kun hän oli jättänyt kartanon taakseen.
Yleisesti kummitustarinoihin ei uskottu, mutta talo oli silti vuosia tyhjillään. Se rapistui ja heikkeni, ja talon arvo laski huomattavasti. Lopulta eräs arkkitehtuurista kiinnostunut nuorimies osti talon pilkkahintaan ja kunnosti sen aivan entisen näköiseksi. Siitä lähti kierre, ja rakennus ja ympäristö ovat siitä asti kuuluneet vuorollaan milloin millekin lastenkodille ja suuremmille järjestöille.
Vuoden 2013 loppupuolella kartano myytiin jälleen alueineen kaikkineen. Rakennukseen tehtiin suuria muutoksia: kaksi ylintä kerrosta muuttuivat asunnoiksi ja huoneistoiksi. Alin maakerros kuitenkin koki suurimman muutoksen: huoneiden kantamattomat seinät purettiin ja tilalle rakennettiin rivi suurikokoisia karsinoita, varustehuoneita, pesutiloja ja ruokavarastoja. Vanhasta herraskartanosta oli tullut talli eliittihevosille.

Tallirakennus

Vanha kartanorakennus on kolmikerroksinen, ja kaksi ylintä kerrosta sisältävät huoneistoja sekä henkilökunnan tiloja. Itse talli sijaitsee kartanorakennuksen maakerroksessa. Talli on jaettu kahteen puoleen; oreille ja tammoille molemmille omansa. Tallissa on yhteensä noin 50 karsinapaikkaa, joista kaikki ovat vaihtelevasti käytössä.
Tallista löytyy suuret karsinat, varustehuoneita, rehuvarastoja ja pesutiloja. Yleisesti tallin kunnosta voidaan sanoa, että se on viimeistä piirtoa myöten rakennettu siisti tila, jossa kaikki on uutta ja puhdasta. Varusteet ovat siistissä rivissä ja pesutupa on usein käytössä hevosten lisäksi myös tavaroiden pesua varten.

Ympäristö

Virginia Ness kattaa laajan alueen keskeltä nummia rauhalliselta seudulta, mutta silti lähellä asutusta. Tontti yltää lähes merenrantaan saakka, jossa sijaitsee korkea kallioinen niemenkärki, josta alue on alunperin saanut nimensä. Vaikka talli sijaitsee lähellä merta, ei merituuli yllä kovin voimakkaana tallialueelle. Alue on aidattu ja pääsisäänkäyntiä koristaa suuri metallinen nimikoitu portti.
Alueelta löytyy kaksi eri kenttää, maneesi, ja aidan takaa paljon metsää, jossa on hyvät maastoreitit. Pääpainotus tallilla on kuitenkin aitojen sisäpuolelle jäävä alue.
Tallin vieressä on lampi, johon on majoittunut milloin mitäkin lintuja, lähinnä ankkoja. Piha on hyvässä kunnossa, ruoho kasvaa polkujen vierellä ja sitä hoidetaan jatkuvasti. Laitumia löytyy alueelta monia sijoiteltuna ympäriinsä. Lisäksi tallilla on myös oma kliniikka, jotta sairaat hevoset saisivat hoitoa mahdollisimman nopeasti.
Virginia Ness on kaunis paikka ja siellä oleva luonto viimeisen päälle hoidettua ja siistiä.

Henkilökunta

Omistaja - Sharon

Sharon on tallin 28-vuotias omistaja. Hän on harrastanut hevosia pienestä asti, ja ensikosketus omaan hevoseen oli 15-vuotiaana. Sharon on todella päättäväinen ja määrätietoinen ihminen, mutta ei osaa nipottaa juuri mistään. Hän on kaikin puolin rento ja helposti lähestyttävä, eikä odota muilta liikoja - pitää vain omia tavoitteitaan korkealla. Sharonilla on ruskeat pitkät hiukset ja vihreät silmät, ja yleensä naisen tyyli on todella huoliteltu ja siisti. Sharonilla on kolmekymppinen miesystävä, ja pariskunta on seurustellut jo neljä vuotta. Vielä ei kuitenkaan ole häitä vietetty, mutta ehkä senkin aika koittaa!

Valmentajat - Helen ja Marlene

Helen on valmentajista se tiukkapipoisempi, joka tahtoo kaiken sujuvan juuri niin kuin pitää. Ikää naiselta löytyy 38 vuotta, ja hevoskokemusta on lähes koko elämänsä ajalta. Helen on valmennuksen aikana melko huumorintajuton, mutta muuten tallilla kuulee naisen usein nauravan. Hän odottaa ihmisiltä vähän liikoja, mutta jokainen tietää, ettei hän ilkeä ole millään tapaa. Ainoastaan vain kehittymishaluinen.
Vastapainoksi Helenen kanssa valmentajana toimii Marlene, joka on vasta 28-vuotias mutta todella osaava hevosten kanssa. Marlene on huumorintajuinen ja hauska nainen, joka viihtyy tallilla muutenkin valmennusten ulkopuolella. Hän on oikeastaan kaikkien kaveri, ja kaikki tuntuvat tulevan hänen kanssaan hyvin toimeen.

Tallitytöt - Mary, Vivian, Adelaine, Dora, Brianna, Janette ja Monica

Mary on 20-vuotias nuori nainen, joka on harrastanut hevosia yli kymmenen vuotta. Mary on tallin omistajan, Sharonin, oikea käsi lähes kaikessa - naiset ovat tunteneet toisensa lähes kymmenen vuotta, mutta ikäero ei ole heitä koskaan haitannut. Sharon luottaa Maryyn todella paljon, ja uskaltaa antaa tälle suuriakin vastuutehtäviä tallihommissa.
Vivian on tallilla aina hevosia hoitanut, 22-vuotias nuori, joka on Maryn tavoin yksi luottohenkilöistä. Vivian on myös ollut hevosten kanssa tekemisissä aivan pienestä lähtien, ja hänellä on kokemusta niin koulu- kuin estehevosten parissa työskentelemisestä. Vivi on ahkerasti mukana hevosten kouluttamisessa, ja istuukin usein satulassa valmennustunneilla.
Adelaine, joka tunnetaan tallilla myös nimellä Addie, on 19-vuotias hevosharrastaja, joka toimii lähinnä hevosten hoitajana ja on suurena apuna kisapäivinä. Addie ei itse pysty polvivammansa takia hyppimään esteitä, mutta hän lämmittelee usein hevosia kentällä tai käy hevosten kanssa rauhallisilla maastolenkeillä.
Addien pikkusisko Inez on 15-vuotias tyttö, joka on tullut tallille siskonsa mukana. Inez on hieman pikkuvanha nuori, jolle kuitenkin uskaltaa antaa pieniä vastuutehtäviä. Inez on ottanut esimerkiksi tallimaskotin Scoopien hoiviinsa, ja käy hoitamassa tätä päivittäin. Inez ei suoranaisesti välitä isoista hevosista, mutta auttaa mieluusti mikäli apua tarvitsee.
Dora on Inezin hyvä ystävä, joka on tullut tallille Inezin kannustuksesta. Dora on vielä melko aloittelija hevosten kanssa, mutta on todella kiinnostunut esteratsastuksesta ja seuraa mielellään valmennuksia ja harjoittelua sivusta. Dora on 15-vuotias, melko hiljainen tyttö, joka käy satunnaisesti tallilla.
Brianna on 21-vuotias nainen, jolla on ollut omia hevosia lähes kymmenen vuotta, mutta niiden menehdyttyä hän on alkanut viettää aikaansa Virginia Nessissä. Brianna on myös hyvä laittaa satulaan valmennusten ajaksi, ja hän oikeastaan pärjää hevosen kuin hevosen kanssa. Naisella on paljon temperamenttia ja taito saada suuretkin orit hallintaansa.
Janette on tallilla usein näkyvä tyttö, joka viettää aikaansa hoitaen hevosia. Janette on suurena apuna kisareissuilla sekä päivittäisissä askareissa. Addien tavoin hän käy myös ulkoiluttamassa hevosia silloin tällöin, mutta esteitä hän ei hypi. Janetella on ikää 20-vuotta, ja hänet tunnistaa upeista pitkistä ruskeista luonnonkiharoistaan.
Monica on tallin uusin tulokas. 19-vuotias tyttö on vasta muuttanut seudulle, ja löytäessään tallin hän halusi tulla hoitamaan hevosia. Monica on vielä hieman arka suurien hevosten kanssa, mutta helpompien hevosten kanssa hän tulee todella hyvin toimeen. Monica hoitaa paljon tallimme nuoria hevosia, ja varsinkin vasta tulleet, koulutusta vailla olevat hevoset ovat Monican mieleen.

Muu henkilökunta - Frederick, Daniel, Galen, Nathan

Frederick on tallin kengittäjä, joka käy säännöllisesti kierroksillaan tallilla. Frederick on 55-vuotias, ja hän on ollut nuoruudessaan tekemisissä lähinnä ravihevosten kanssa. Vaikeat hevoset ovat miehelle tuttu juttu, ja hän pärjääkin hyvin Virginia Nessin hevosten kanssa. Frediä voi nähdä muutenkin tallilla, sillä hän asuu lähistöllä, ja hätätilanteen tullessa mies on lähes aina saatavilla.
Fredin poika Daniel on 22-vuotias miehen alku, joka on usein tallilla isänsä mukana hoitamassa hevosia. Daniel on todella kiinnostunut esteratsastuksesta ja haaveileekin vielä saavansa myöhemmin oman hevosen.
Mitäpä talli olisi ilman komeita miehiä? Danielin lisäksi tallilla pyörivät myös 23-vuotias Galen sekä 21-vuotias Nathan. Miehet ovat tulleet myös tallille avuksi, ja ovat hyödyksi monessakin asiassa. Useimmin miehet nähdäänkin kartanon yläkerrassa juomassa kahvia, mutta tekevät kyllä pyydettäessä asioita. Galen ja Nathan ovat suuren kokonsa puolesta hyviä ihmisiä toimimaan suurien ja vaikeiden orien kanssa.

Muut eläimet

Hevosten lisäksi tallilla juoksentelee myös kolme tallikoiraa: englanninkettukoirauros Waldo sekä kaksi naaraskoiraa, beagle Mandy ja englanninspringerspanieli Lady.