Villa Castor

Rotheran

VH21-011-0443

Hannover, ori, Musta, 171 cm
s. 14.05.2012, 10 v
Estepainotus: 140-150 cm

Omistaja: Villa Castor, Pauliina Sajasalo (VRL-11290)
Kasvattaja: Martin Schulze, evm

Luonne

Kuvat © Pölhö

Suku

i. Rothar hann, m, 172 cm evm ii. Rothos evm iii. Tuntematon -
iie. Tuntematon -
ie. Tessara evm iei. Tuntematon -
iee. Tuntematon -
e. Floriana hann, m, 162 cm evm ei. Flaviano evm eii. Tuntematon -
eie. Tuntematon -
ee. Gwennoan evm eei. Tuntematon -
eee. Tuntematon -

"Ruut" ei tarjolla jalostukseen

Kilpailukalenteri

Päiväkirja ja valmennukset

12.12.2021 Päiväkirjamerkintä – kirjoittanut Pauliina, omistaja

Martin Schulzen kasvatit tunnettiin ympäri Euroopan. Jokaisen korkean tason estekisojen lähtölistalta löytyi vähintään yksin Schulzen kasvatti, ja laadukkaita puoliverivarsoja sai jonottaa vuosia. Juuri siitä syystä en voinut päästää tilaisuutta käsistäni, kun löysin Rotheranin.

Musta hannover oli syntynyt Saksassa 2010-luvun alkupuolella. Orin kanssa oltiin aloitettu ratsastuksen alkeet jo nuorena, kuten keski-eurooppalaiseen tapaan kuuluu. Rotheran myytiin 4-vuotiaana, nuorena esteratsun alkuna, Ranskaan, jossa sen kanssa startattiin erittäin onnistunut kisaura. Orin taidot karttuivat vuosien mukana, ja hiljalleen se alkoi pärjätä vanhempiensa tavoin vaativimmilla radoilla.

Vuoden 2021 alussa ori starttasi pitkäaikaisen omistajansa kanssa viimeisen kerran. Ratsukko aloitti ratansa erinomaisesti, mutta kolmen esteen sarjalla ratsastaja menetti tasapainonsa ja tippui selkä edellä viimeisen esteen päälle. Omistajan esteratsastusura loppui kertaheitolla miehen jouduttua pyörätuoliin, ja Rotheran palasi kasvattajalleen Saksaan.

Schulze harkitsi hyvin hartaasti, mitä orin kanssa tekisi. Hän suunnitteli jättävänsä Rotheranin jalostusoriksi itselleen, mutta kolmen epäonnistuneen astutuksen jälkeen hän päätti laittaa orin myyntiin – ensisijaisesti kisakotiin, sillä orin jalostusarvosta ei ollut mitään takeita.

Moni hevosihminen kävi tapaamassa Rotherania. Toiset halusivat orin kisahevoseksi, toiset taas Schulzen nimen vuoksi. Myönnän, että kuuluin myös itse tietyllä tapaa jälkimmäiseen kastiin. En halunnut oria siksi, että pääsisin sanomaan tallistamme löytyvän Schulzen kasvatin, vaan siksi, että tiesin miehen tekevän kaikkensa parantaakseen puoliveristen laatua maailmalla. Silläkin riskillä, että Rotheran ei voinut siittää maailmaan jälkeläisiä, otin yhteyttä Schulzeen ja jätin hevosesta lopulta tarjouksen.

Kuten arvata saattaa, ei Schulze ollut alkuun erityisen vakuuttunut Suomen Rovaniemellä sijaitsevasta tallista. Meillä kävi kuitenkin erittäin hyvä tuuri, sillä olimme jälki-ilmoittautuneet Englannissa järjestettävään International Winter Jumping Show -kilpailuun (11.12.) Alton ja Jiveron kanssa. Taistelimme Jiveron kanssa tiemme sijalle 11, ja tietämättäni katsomossa istui myös itse Schulze. Mies etsi minut kilpailun jälkeen käsiini, ja kävimme pitkän keskustelun Villa Castorista.

Seuraavana aamuna sain sähköpostin, joka minun täytyi lukea useaan kertaan läpi, jotta uskoin sen todeksi: minut oli valittu Rotheranin uudeksi omistajaksi. Kaikkia todennäköisyyksiä vastaan olimme tehneet vaikutuksen mieheen, ja seuraavaksi edessä oli virallisten papereiden hoitaminen sekä hevosen kuljetuksen järjestäminen Suomeen. Jos kaikki sujuisi hyvin, ehtisi Rotheran kotiin ennen joulua. Ja se jos mikä olisi paras joululahja!

"Ruut" on virtuaalihevonen

Tämä hevonen ja sen tekstit ovat täysin fiktiivisiä. Kyseinen hevonen ja sen tekstit eivät liity mihinkään olemassa olevaan hevoseen.