Villa Castor

Esittely

Villa Castor on Rovaniemellä sijaitseva oriasema. Tallin hevosmäärä vaihtelee vuosittain, mutta tilaa löytyy 30 orille sekä 10 vierailevalle tammalle. Tallin toiminta ei ole jatkuvasti aktiivista, vaan jalostussuunnitelmia tehdään hevosten elämäntilanteiden mukaan.

Tallin hevoset liikutetaan noin viidesti viikossa, ja jokaiselle on suunniteltu omat suuntaa-antavat liikuntakalenterit vapaapäivineen. Valmennusten ja tehotuntien lisäksi hevosten kanssa kisataan aktiivisesti sekä toimitaan paljon maasta käsin.

Tallialue

Villa Castorin tallialue kattaa tallirakennukset, omistajan asunnon, liikuntatilat sekä hyvät maastot.

Tallirakennukset

Tallialueella on kolme eri tallirakennusta: päätalli, jossa tallin omat orit asuvat, pihatto, joka on kesäisin käytössä varsoille, sekä tammatalli, jossa on tarjolla täyshoitopaikkoja tiineille sekä synnyttäneille tammoille ympäri vuoden.

Päätallissa on yhteensä 30 karsinapaikkaa, pesutilat, varuste- sekä rehuhuoneet ja tallin yläkerrassa on tallitupa, jossa voi viettää aikaa istuen sohvalla, seuraten televisiosta näkyviä ratsastuskisoja tai syöden lounasta. Orien karsinat ovat suurikokoiset, ja karsinat on rakennettu niin, että hevosilla on hyvä tallirauha.
Tammatallissa on yhteensä kymmenen suurikokoista karsinaa, johon tammat mahtuvat myös varsojen kanssa.
Pihatto on käytössä kesäisin, ja se kattaa suuren tarha-alueen sekä viiden karsinan sisätilat. Pihaton tallirakennuksesta löytyy myös pieni varuste- ja rehuhuone pihatossa asuvia varsoja varten.

Kenttä ja maneesi

Villa Castorissa on kaksi kenttää sekä maneesi. Toisen kentän reunamilla on tallin estekalusto, ja hevoset treenaavat ympäri vuoden myös ulkotiloissa sään salliessa.

Henkilökunta

Pauliina (tunnetaan tallilla myös nimellä Pauski) - Tallin omistaja

- 36-vuotias
- Harrastanut hevosia koko ikänsä
- Aloitti Villa Castorin pyörittämisen vuonna 2012

Teija - Kouluvalmentaja

- 34-vuotias
- Kilpaillut edesmenneiden hevostensa kanssa Int II -luokassa
- Rauhallinen ja asiantunteva ote ratsastukseen
- Hyvä myös nuorten hevosten ratsastuskoulutuksessa

Marika - Estevalmentaja

- 32-vuotias
- Kilpailee eri hevosten kanssa jopa 160 cm luokissa
- Työskennellyt ja kisannut nuorempana Saksassa siittolassa
- Hallitsee haastavatkin orit

Karoliina, Janna, Taru - tallitytöt ja kisaajat

Karo on 26-vuotias hevosihminen, joka käy lähes päivittäin tallilla hoitamassa hevosia. Nainen nähdään satunnaisesti myös hevosen selässä, ja varsinkin arkiset liikutukset sujuvat rutiinilla.
Janna on 28-vuotias nainen, joka on todella kiinnostunut erityisesti kouluratsastuksesta. Janna ilmoittautuu itsenäisesti koulupainotteisten hevosten kanssa kisoihin ja käy valmennuksissa. Myös nuorten hevosten koulutus on Jannaa kiinnostava osa-alue.
Taru on 31-vuotias nainen, joka käy hevosten kanssa säännöllisesti esteratsastuskisoissa. Nainen on todella tavoitteellinen ja kehittyy mielellään hevosten kanssa jatkuvasti taitavammaksi ratsastajaksi. Luonteeltaan Taru on todella määrätietoinen ja hän hoitaa sovitut hommat heti, eikä jätä mitään roikkumaan.

Lisää tallityttöjä tulossa ajallaan!