Villa Castor

Romanco

VH21-044-0007 / #PKK4113

Holstein, ori, Tummanruunikko, 168 cm
s. 15.05.2016, 6 v
Koulupainotus: heA (tav. Int I)

Omistaja: Villa Castor, Pauliina Sajasalo (VRL-11290)
Kasvattaja: Johanna K., evm

KTK-III (09/21)

Luonne

Kuvat © Siguri

Suku

i. Romanov hols, rn, 163 cm evm ii. Tuntematon - iii. Tuntematon -
iie. Tuntematon -
ie. Tuntematon - iei. Tuntematon -
iee. Tuntematon -
e. Anastazie hols, rnkm, 169 cm evm ei. Tuntematon - eii. Tuntematon -
eie. Tuntematon -
ee. Tuntematon - eei. Tuntematon -
eee. Tuntematon -

Romeo on jalostuskäytössä

Kilpailukalenteri

Näyttelyt (PKK)

02.05.2021 Storywoods Dressage Center - EO-sert, tuom. aksu
20.05.2021 Ansamaa - EO-sert, tuom. Marjahilla
24.06.2021 Järnby - EO-sert, tuom. Lissu T.
18.08.2021 Kortejärven ratsutila - EO-sert, tuom. Jesse

Päiväkirja ja valmennukset

21.02.2021 Päiväkirjamerkintä – kirjoittanut: Johanna, kasvattaja (Siguri)

Kun ruunikon orin syntymästä oli kulunut aikaa kuukausi, oli vihdoin aika lisätä se rekisteriin. Meillä oli vain yksi ongelma: nimi.

Minä ehdotin Romeota, Tiinan mielestä orin oli ehdottomasti oltava Rasputin. Enni ehdotti nimeä Radovan, Elisa puolestaan Romancoa. Ei auttanut muu kuin kirjoittaa nimet lapuille, laittaa ne hattuun ja antaa onnettaren – tässä tapauksessa Tiinan 6-vuotiaan tyttären – arpoa orille nimi. Niin ruunikosta tuli Romanco.

Minulle Romanco on kuitenkin aina ja ikuisesti Romeo. Hurmaava ja niin täynnä rakkautta.

Valitettavasti kuitenkin tämäkin rakkaustarina päättyi tragediaan. Romeon ylläpitäjä sairastui vakavasti, eikä alueelta löytynyt sopivaa liikuttajaa nuorelle, vasta ratsastuskoulutuksen aloittaneelle orille. Omat käteni oli sidottu tallin muiden hevosten kanssa, joten ainoa keino oli etsiä Romeolle uusi koti. Ja pitkään sitä etsittiin, ensimmäinen myynti-ilmoitus orista ilmestyi kesällä 2020, ja vaikka muutamat ihmiset kävivät katsomassa ruunikkoa, ei yhteistä säveltä tuntunut löytyvän. Romeo oli hetken aikaa myynnissä myös ulkomailla, mutta ketään ei tuntunut kiinnostavan pienessä suomalaisessa kylässä kasvanut ori – ei edes sen vanhempien menestyksestä huolimatta.

Lopulta koitti helmikuu. Romeon hyvin alkaneessa ratsastuskoulutuksessa oli otettu paljon takapakkia, mutta Rovaniemeltä löytyi kiinnostunut ihminen ottamaan Romeon koulutukseensa. Suuri kiitos Pauliinalle, joka mahdollisti Romeon menestyksekkään tulevaisuuden. Siitä on kasvanut vuosien varrella hieno hevosen alku, ja orin tarina on vasta aluillaan!

Romeo on virtuaalihevonen

Tämä hevonen ja sen tekstit ovat täysin fiktiivisiä. Kyseinen hevonen ja sen tekstit eivät liity mihinkään olemassa olevaan hevoseen.