Villa Castor

Quintiliano

VH21-044-0040

Holstein, ori, Rautias, arv. 168 cm
s. 01.05.2021, 1 v
Estepainotus: 140 cm

Omistaja: Villa Castor, Pauliina Sajasalo (VRL-11290)
Kasvattaja: Dierk Mayer

Luonne

”Säpäkkä ja nopea rautias orivarsa kiihtyy nollasta sataan yhtä vikkelästi kuin tulinen emänsä. Ehkä siitä kasvaa aikaratsastajan unelma? Orivarsan vanhemmilla on sijoituksia 140:n senttimetrin luokista ja isä Quentin Quire tekee kovaa tahtia nousua kohti 160-luokkia suomalaisratsastaja Alexander Rosengårdin kanssa. Ratsukko on ottanut kahdesti osaa Power Jump -arvokilpailuihin ja sijoittunut molempina vuosina kutsuvierasluokassa. Olisikin mielenkiintoista nähdä, seuraako tämänvuotinen orivarsa isänsä jalanjäljissä kohti arvokilpailuita. Orivarsan nimi viittaa sen toukokuiseen syntymäaikaan eli vuoden viidenteen kuukauteen.”
-Kasvattaja

Quintiliano on tällä hetkellä kasvamassa Saksassa emänsä hyvässä huomassa. Orin on sovittu saapuvan Suomeen noin puolen vuoden iässä, jolloin pääsemme tutustumaan toisiimme ja aloittamaan yhteisen matkamme!

Kuvat © kasvattaja

Suku

i. Quentin Quire hols, rt, 171 cm VIP MVA Fn, KTK-II ii. Quirinius evm iii. Quicksilver evm
iie. Daliablomme evm
ie. Aeira evm iei. Amortento evm
iee. Kiera evm
e. Carolin d’Angoulins sf, rt, 165 cm PKK-Valio ei. Thibault evm eii. Felix Fortune evm
eie. Fleur evm
ee. Océane evm eei. Bricius evm
eee. Anaïs d'Angoulis evm

Quintiliano ei tarjolla jalostukseen

Kilpailukalenteri

Esteratsastus (ERJ)

kisaa

Päiväkirja ja valmennukset

14.12.2021 Päiväkirjamerkintä – kirjoittanut: Omistaja (VRL-11290)

Toiset tilaavat joululahjansa hyvissä ajoin marraskuun puolella. Minä puolestani laitoin lahjani tilaukseen jo viime keväänä – ja tällä viikolla ne vihdoin saapuivat. Uudet, upeat jalostushevosenalut!

Quintiliano sekä Volturno saapuivat talliimme yhteiskuljetuksella Saksasta. Quintiliano oli Dierk Mayerin kasvatti, jota kävin tapaamassa viime toukokuussa ensimmäisen kerran. Ori oli kasvanut puolessa vuodessa todella paljon, ja siitä oli tullut todella reipas – hieman ehkä jopa jääräpäinen – nuori hevonen.

Quintiliano sekä muut nuoret orit tarhattiin heti porukassa, sillä vieroitus, pitkä muuttomatka ja uusi kotitalli olivat todella suuria muutoksia hevosille, jotka olivat eläneet tähänastisen elämänsä emänsä suojissa. Hevoset toivat toisilleen turvaa ja tukea, eikä mennytkään kovin kauaa, kun nuoret orit alkoivat reipastua ja nauttia tarhaan sataneesta lumipeitteestä.

Odottavan aika on pitkä, sanotaan, ja se todella piti paikkansa. Tämä kaikki kuitenkin oli odottamisen arvoista, tuumin, kun istuin toppatakki päällä tarhan laidalla ja katsoin orien iloista riehumista. Edessäni oli upeita hevosia, joiden kanssa pääsisimme vuosien aikana kokemaan varmasti vielä paljon!


31.05.2021 Päiväkirjamerkintä – kirjoittanut: Omistaja (VRL-11290)

Vuonna 2019 olin seuraamassa Power Jump -tapahtumaa. Sinä vuonna tallimme orit olivat kiireisiä tammaseuroineen, joten päätin pitää vapaaviikonlopun ja ajella itsekseni eteläisempään Suomeen. Päivät koostuivat toinen toistaan hienommista suorituksista, ja painoin monen upean hevosen nimen mieleeni. Näihin kuului myös yksi suurikokoinen rautias ori, Quentin Quire, joka sijoittui luokassaan toiseksi.

Aina säännöllisin väliajoin törmäsin orin nimeen milloin minkäkin tapahtuman ja näyttelyn johdosta, vaikka se asuikin Suomen rajan toisella puolella. Ori ei koskaan poistunut kokonaan mielestäni, ja kun lähes kaksi vuotta myöhemmin löysin myynti-ilmoituksen varsasta, jonka sukutaulua orin nimi koristi, tuntuivat kaikki palaset loksahtavan paikalleen.

Lähdin tutkimaan varsan sukua tarkemmin. Emä oli sekin upea rautias estehevonen, joka asui Saksassa. Takanaan tammalla oli hienoja sijoituksia estekisoista, ja se oli saanut myös hyviä kommentteja näyttelytuomareilta. Katsoin videoita tamman vanhemmista, komeasta Thibaultista ja todellisesta tehopakkauksesta Océanesta, ja hetki hetkeltä innostuin enemmän tästä yhdistelmästä. Jouduin kuitenkin keräämään rohkeutta, sillä en uskonut, että Pohjois-Suomessa sijaitseva siittolamme olisi tarpeeksi mielenkiintoinen kasvattajalle, jonka hevosista löytyi todella menestyneitä kilpailu- ja näyttelyhevosia. Niin kuitenkin kävi, että yhteydenotto päätyi lopulta myyntiin.

Kävin tutustumassa orivarsaan kerran sen ollessa noin kuukauden ikäinen. Varsa oli voinut hyvin ja nimekseen se oli saanut Quintiliano isänsä mukaan. Rautias varsa tuntui olevan todella reipas ja erittäin kiinnostunut kaikesta ympärillä tapahtuvasta. Orin kasvattaja, Dierk Mayer, oli puolestaan todella määrätietoisen oloinen mies. Uskon vahvasti, että Hof Graubach olisi täydellinen ensikoti pienelle varsalle, ja se saisi sieltä hyvät eväät jatkoon! Sitten edessä olisi vielä muutaman kuukauden odotus, ennen kuin saisin varsan kotiin.


01.05.2021 Päiväkirjamerkintä – kirjoittanut: Dierk Mayer (kasvattaja)

Vuoden viidennen kuukauden alkaessa syntyy vuoden viides varsa. Ranskalaisen Ladyn ja ruotsalaistuneen saksalaisori Quentin Quiren pieni orivarsa ei kokoaan hätkähdä. Se on alkuhetkistään lähtien sisukas ja nopea, eikä olisi mikään ihme, jos siitä vielä joskus tulisi aikaratsastusluokkien kestomenestyjä.

Vaikka eihän pikkuvarsoista voi koskaan tietää, millaisiksi ne kasvavat ja kasvavatko ollenkaan. Dierk Mayer ei ole vähimmissäkään määrin taikauskoinen, mutta realistina hän kyllä pitää itseään. Hevosihmisen realismi on omaa laatuaan.

Jo neljä tervettä varsaa on syntynyt ennen tätä. Vastoin Dierkin orastavia huoliajatuksia tämä viideskin sen kuin porhaltaa menemään vahvana ja terveenä. Komean orivarsan myötä Dierk alkaa miettiä: onko tämä onnekkain varsavuosi miesmuistiin?

Quintiliano on virtuaalihevonen

Tämä hevonen ja sen tekstit ovat täysin fiktiivisiä. Kyseinen hevonen ja sen tekstit eivät liity mihinkään olemassa olevaan hevoseen.