Sindaril

Sindaril

Bogårdin Haaveuni

Nimi: Bogårdin Haaveuni, "Haiku" Rekisterinumero: VH20-018-0595
Rotu: Suomenhevonen Omistaja: Sindaril, Siguri (VRL-11290)
Sukupuoli: Ori Kasvattaja: Bogård, VRL-14355
Syntynyt: FI, 01.06.2020, 3 v Koulutustaso: vaB, 70 cm
Säkäkorkeus: 163 cm Painotus: Kouluratsastus
Väri: Rautias Suku: 1-polvinen
Saavutukset: Tavoitteena KERJ, ERJL ja YLA

Virtuaalihevonen   |   Kuvat © Luvat on

Historia

Suomalainen luonto ja ruoka eivät olleet ainoita asioita, joihin Alex oli täällä ollessamme rakastunut. Lähitallilla oli myös suomenhevonen, musta Mikki-ori, johon Alex tutustui minun sunnitellessa tallin omistajan kanssa edessä olevan kisaviikonlopun järjestämistä. Mikki vei täysin miehen sydämen, ja hän sai käydä ratsastamassa orilla silloin tällöin, kunnes Mikki lopulta löysi uuden kodin Pohjois-Suomesta. Alex vakuutti pitkään olevansa okei, mutta jatkuvat puheet suomenhevosista paljastivat kaipuun miehen sydämessä.

En millään voinut vastustaa niitä onnesta säihkyviä silmiä, jotka katsoivat minua samalla, kun Alex eräänä päivänä tuli luokseni ja näytti minulle myynti-ilmoituksen nuoresta suomenhevosorista. Tummanrautias oli ikäisekseen todella suurikokoinen, ja sen vanhemmat olivat menestyneet erinomaisesti koulukentillä. Aikani jahkailin, mutta Alex vakuutti minulle hoitavansa hevosta päivittäin ja ratsastavansa sillä päivittäin. Tiesinhän minä, että päävastuu koulutuksesta ja ratsastuksesta jäisi minulle, mutta Alexissa heräsi jokin sellainen hevosihminen, jota hän tuskin itsekään tiesi siellä olevan. Niinpä me soitimme orin kasvattajalle ja sovimme tapaamisen heti seuraavalle viikonlopulle.


Luonne

Haikun luonne tulossa

Suku ja jälkeläiset

Haikun suvusta löytyy ehtaa suomalaista verta, luonnetta ja sisua. Hevoset ovat olleet rakenteeltaan suurikokoisia, useimmiten rautiaita, ja ne ovat olleet menestyneitä niin näytössä kuin käytössä. Isän puolelta löytyy todella monipuolisia taitureita aina kenttäratsastuksesta valjakkoajoon, ja luonteeltaan hevoset ovat olleet melko rauhallisia ja yhteistyöhaluisia. Emän puolelta löytyy myös ravilinja, mikä ei kuitenkaan ole näkynyt juurikaan jälkeläisten liikkeissä - hevosilla on lähtökohtaisesti ollut hyvät askeleet sekä erinomainen ja rohkea hyppytyyli, ja hyvä luonne on myös periytynyt polvelta toiselle. Haiku itse periyttää jälkeläisilleen kilttiä ja rauhallista luonnetta, hyvää yhteistyökykyä mutta hieman laiskaa ratsastettavuutta.

i. Huomenhuoli
sh, rt, 164 cm
Ch, KTK-II, SLA-I, YLA3
ii. Kekrimäen Huttunen
evm
iii. Hurma-Hurmos
evm
iie. Kekrimäen Aamu
evm
ie. Virkkilän Juhlahumu
evm
iei. Jokimaan Patarikko
evm
iee. Sumutiina
evm
e. Uninuttu
sh, rt, 162 cm
Ch, KTK-II, SLA-I, YLA3
ei. Unimaakari
evm
eii. Korpimutkan Maakari
evm
eie. Unitaival
evm
ee. Säikyvän Nelli
evm
eei. Säikyvän Nestori
evm
eee. Ateljeen Tuutikki
evm

Jälkeläiset

Haiku on jalostuskäytössä

Kilpailukalenteri

Kenttäratsastuskisat (0 kpl)

Kisaa

Päiväkirja ja valmennukset

Päiväkirjan otsikko

Merkintä tulossa!