Lille Myrna

Nimi: Lille Myrna, "Myrna" Rekisterinumero: VH20-028-0065
Rotu: Gotlanninrussponi Omistaja: Sherwood, Siguri (VRL-11290)
Sukupuoli: Tamma Kasvattaja: Lilleput Gård Chao (VRL-02415)
Syntynyt: SE, 16.07.2020, 3 v Koulutustaso: heA, 80 cm, noviisi
Säkäkorkeus: 126 cm Painotus: Yleispainotus
Väri: Ruunikko Suku: 2-polvinen
Saavutukset: Tavoitteena VVJL, KRJL, ERJL ja YLA

Virtuaalihevonen | Kuvat © Kasvattaja

Historia

Tallimme russponit vanhenivat vuosi vuodelta, ja niillä oli takanaan jo hienot kisaurat. Olin ajatellut, etten niiden jälkeen ostaisi talliin yhtäkään russponia vaan keskittyisin täysillä shetlanninponikasvatukseen, mutta sen oikean ponin sattuessa kohdalle tilanne muuttui. Myrnalla oli suvussaan tutun kasvattajan hevosia, mutta linjat olivat minulle muuten tuntemattomia. Tamma vaikutti luonteensa ja ulkonäkönsä puolesta aivan täydelliseltä lisältä Sherwoodiin, joten viestittelyjen ja soitteluiden jälkeen minulle oli varattu matka Ruotsiin hakemaan poni kotiin.


Luonne

Kerromme Myrnasta pian lisää! Muutaman päivän perusteella voimme kuitenkin sanoa kyseessä olevan kiltti mutta melko lujatahtoinen tamma, jonka kanssa täytyy todella opetella yhteisen sävelen löytämistä.

Suku

i. Pyreshi
gr, rnvkk, 128 cm
-
ii. Uvras Fenthick
-
iii. Fedoras
evm
iie. Uvras Aribeth
evm
ie. Psykedelia
-
iei. Psygologisk Triller
evm
iee. Damn You Hippies
evm
e. Karkurannan Malva
gr, m, 124 cm
-
ei. A.B. Jella
-
eii. Kajas Armand
evm
eie. Inga-Lill
evm
ee. Promi Musca
KTK-II
eei. Domus
evm
eee. Promi Tosca
evm

iii. Fedoras oli komea ja hyväliikkeinen ori. Se ei juuri kilpaillut, tai näyttäytynyt kodin ulkopuolella, eikä siksi ollut järin suosittu jalostusori. Suurin osa sen varsoista on omistajansa omista tammoista.

iie. Uvras Aribeth oli hyväsukuinen ja - luonteinen kirjava ponitamma, mutta vietti elämänsä lähinnä pihankoristeena ja varsoja pyöräytellen. Se sai elämänsä aikana huikeat 15 varsaa.

eei. Domus oli reipas ja suorastaan kuumaverinen ori, joka kilpaili menestyksekkäästi kenttäratsastuksessa ja ponilaukoissa. Se oli suosittu orivalinta heikompiliikkeisille ja laiskoille tammoille.

eee. Promi Tosca oli vaaleanrautias rauhallinen tamma. Se oli mukava ratsastaa, kunhan sen sai hereille, ja se oli luotettava lastenratsu. Se ei juuri kilpaillut, sillä se jännitti matkustusta ja yleisöä kovasti.

Sukuselvitys © Kasvattaja

Jälkeläiset


Myrna on jalostuskäytössä

Kilpailukalenteri

Valjakkoajo (0 kpl)

Päiväkirja ja valmennukset

22.05.2015 Kouluvalmennus – kirjoittanut: Tiina, valmentaja (Siguri)

Tulossa!