Esittely

Sherwood sijaitsee Nottinghamin kaupungin reunamilla Ison-Britannian maalaismaisemissa. Tallin lähettyvillä on melko paljon asutusta ja liikennettä, mutta autojen melu ei ylety tallialueelle saakka. Alue on rauhallinen ja viihtyisä, ja myös ohikulkijat ovat tervetulleita nauttimaan aidosta brittiläisestä ponielämästä!


Tallin omistajan historiaa

Sherwoodin metsä ja tarinat Robinista olivat kiehtoneet minua aina. Kävimme joka kesä isän kanssa vaeltamassa metsässä, kunnes eräänä vuonna hän löysi uuden naisystävän ja vaellukset saivat jäädä siihen. Uusi naisystävä lapsineen veivät myös kaiken tilan kotitalostani, joten päätin pakata laukkuni ja lähteä äidin luokse Ruotsiin. Sain nopeasti töitä kansainväliseltä hevostallilta, ja sille tielle jäinkin - ainakin osittain.

Melko nopeasti muuton jälkeen hankin ensimmäisen hevoseni, Britan. Tamma ehti olla omistuksessani vain reilun vuoden, kunnes sen synnynnäiset sairaudet paljastuivat ja Brita lähti jatkamaan elämäänsä taivaslaitumilla. Britan jälkeen minulle tarjottiin pientä shetlanninponia, mutta mitä ihmettä minä olisin sellaisella tehnyt, eihän sillä voinut edes ratsastaa? Ja uskokaa tai älkää, kahden viikon päästä tallissani seisoi shetlanninponi.

Olin jo reilusti yli kaksikymppinen, kun tieni vei monen mutkan kautta takaisin Englantiin. Isä ja sen naisystävä olivat eronneet, joten päätin muuttaa takaisin kotitalooni Nottinghamiin. Kukaan ei vaan siinä vaiheessa vielä kertonut, että muutossa kaupan päälle tulisi taloon jääneet siskopuolet. Oli niistä jotain hyötyäkin, ne nimittäin jaksoivat hoitaa poniani aina kun en ollut paikalla - ja siitä se idea sitten syttyi.

Ostimme isäni kanssa vanhaksi jääneen tilan Nottinghamin reunamilta ja kunnostimme sen asuinkelpoiseksi. Meille muutti poni, ja toinenkin. Ja sitten kolmas ja neljäs. Eikä aikaakaan, kun ponitalli oli pystyssä ja meidän vuosittaiset vaelluksetkin jatkuivat lähimetsässä - omien hevosten selästä käsin tosin.


Tallialue

Sherwoodin tallirakennus on viihtyisä ja valoisa, ja se koostuu kahdesta erillisestä siivestä; toinen on tarkoitettu tammoille ja toinen oreille. Karsinat ovat tilavia, ja varsinkin varsomiskarsinat on suunniteltu turvallisiksi ja niin tukeviksi, etteivät pahimmatkaan ponit saa itseään sieltä ulos. Tallissa on pesupaikat, väline- ja ruokavarasto sekä pieni lepotila henkilökunnalle. Ratsastustilat ovat tallilla moitteettomat, ja aivan tallirakennuksen vieressä onkin suuri hiekkakenttä sekä valaistu maneesi. Lisäksi hieman sivummalla on suuri ruohokenttä, jossa on hyvä harjoitella valjakkoajoa. Tallin takapihalta lähtee mukavia maastoreittejä, joissa voi harjoitella myös maastoesteratsastusta, ja vain lyhyen ajomatkan päässä sijaitsee Sherwoodin metsä, jonne on mahdollista tehdä satunnaisia maastoretkiä. Tallialueelta löytyy lisäksi myös suurehkot tarhat sekä laitumet, joissa hevoset saavat viettää päiväänsä ryhmissä. Aivan kivenheiton päässä tallista sijaitsee omistajaperheen talo, jossa asuu Sagen lisäksi hänen isänsä sekä kaksi siskopuolta.


Henkilökunta

Tallilla voit törmätä omistajan lisäksi myös hänen isäänsä Charlieen, joka hoitaa raskaimmat fyysiset työt aina korjaustöistä hevosten kengittämiseen. Tallilla hevosia hoitavat päivittäin myös omistajan sisarpuolet Zoe (13 v, 134 cm) ja Elsie (16 v, 161 cm). Heidän lisäksi tallilla käy erilaisia tallityttöjä, kuten Ruby (23 v, 167 cm - omistajan "oikea käsi"), Beatrice ("Bea", 21 v, 165 cm - omistajan lapsuudenystävä), Emily (16 v, 160 cm), Isla (18 v, 159 cm), Liliana ("Lily", 19 v, 162 cm) ja Mia (14 v, 138 cm), sekä satunnaisesti valmentajaamme Lauren. Kirsikkana kakun päällä tallialueella juoksentelee kaksi koiraa, australianpaimenkoiranarttu Nova sekä jackrussellinterrieriuros Loki.