Rothster Foxberry

Nimi: Rothster Foxberry, "Fox" Rekisterinumero: VH20-017-0262
Rotu: Shetlanninponi Omistaja: Sherwood, Siguri (VRL-11290)
Sukupuoli: Ori Kasvattaja: Rothster Shetlands evm
Syntynyt: DE, 03.04.2019, 5 v Koulutustaso: heC, 40 cm, noviisi
Säkäkorkeus: 100 cm Painotus: Yleispainotus
Väri: Rautias Suku: Evm-sukuinen
Saavutukset: Tavoitteena VVJL, SHLA ja YLA

Virtuaalihevonen | Kuvat © VRL-01248

Luonne

Fox on taitava poniori, joka tuntuu elävän herkuilla ja kehuilla. Se tekee aivan mitä vaan saadakseen taputuksia ja sokeripaloja, mikä näkyy sekä hyvänä yhteistyömotivaationa että valitettavasti myös kerjäämisenä. Foxin kanssa onkin otettu tiukka linja: karsinassa ei herkutella, siellä hoidetaan. Sen sijaan kaikki muu maastakäsittely on mukavaa yhdessä tekemistä niin ihmiselle, jolla on vierellään motivoitunut poni, sekä Foxille itselleen, joka puolestaan nauttii kiitoksista. Fox on todella mukava poni hoitaa, pestä ja lastata, sillä se on ihmiselle mieliksi tilanteessa kuin tilanteessa. Joskus riesaksi asti, sillä ori kulkee taluttaessa yleensä aivan iholla kiinni, ja joskus vaarassa ovat myös taluttajan varpaat. Uudet ihmiset ori ottaa hyvillä mielin vastaan, mikä helpottaa myös eläinlääkärin ja kengittäjän työskentelyä.

Ratsastaessa Fox on todella monipuolinen poni, jota täytyy muistaa kehua niin sanoin kuin taputuksinkin pitkin ratsastusta. Tällä orista kuitenkin saa todella eteenpäinpyrkivän, jopa hieman liioitelluilla askeleilla kulkevan ratsun niin kouluun, esteille kuin valjakkoonkin. Erityisesti kouluratsastuksessa myötääminen ja ääniavut ovat avainasemassa yhteistyön löytämiseen, mutta lähtökohtaisesti ori on minkä tasoiselle ratsastajalle tahansa nöyrä, helppo ja kuuliainen poniratsu. Foxin ravi on hieman pomputtavaa, mutta muut askellajit ovat erittäin miellyttäviä, ja varsinkin laukannostot onnistuvat orin kanssa aina hyvin.

Esteillä Foxin taso ei päätä huimaa, mutta se on kuitenkin reipas ja ylittää esteen kuin esteen. Ratsastajan on hyvä varautua siihen, että jos ori hidastaa vauhtiaan ennen estettä, lähtee se silti hyppyyn – joskus jopa aivan paikoiltaan. Parhaimmillaan Foxin hyppytyyli on melko sulava ja ilmava, mutta toisinaan hypyt muistuttavat lähinnä säikähtäneen kissan ilmavaa loikkaa. Pääasia kuitenkin on, että este kuin este ylittyy, mutta hienoa olisi, mikäli se tapahtuisi yhteisymmärryksessä ratsastajan kanssa.

Valjakkoajossa Fox loistaa erityisesti kouluosuudessa. Ori kulkee todella reippaana ja kuuliaisena eteenpäin, ja se kuuntelee ajajan pienetkin avut hyvin. Kestävyysosuus puolestaan tuottaa toisinaan hankaluuksia, sillä Fox laiskistuu helposti pitkillä suorilla, mutta jos ratsastaja jaksaa jälleen kehua oria hienosta liikkumisesta suoralla, löytyy Foxilta kyllä vauhtia. Tarkkuusosuuden tulos on usein aivan ajajasta kiinni: Fox nimittäin liikkuu kyllä sinne, minne ajaja ohjaa, mutta ihmisestä ja aiemmasta yhteisestä työskentelystä riippuen Fox kääntyy toisten ajajien kanssa helpommin ja toisten kanssa hieman jahkaillen, jolloin ajajan täytyy ennakoida enemmän.

Kaikin puolin Fox on hieno monitoimiponi, jonka kanssa on mukava viettää yhdessä aikaa niin maasta, selästä kuin kärryistä käsin. Odotamme orin vielä hieman kehittyvän kaikissa osa-alueissa, minkä jälkeen myös kilpailumenestys on varmasti taattu!

Suku

i. Dingolo
she, m, 100 cm
evm
ii. Arctic Fox
evm
iii. tuntematon
evm
iie. tuntematon
evm
ie. Mangola
evm
iei. tuntematon
evm
iee. tuntematon
evm
e. Scheria Lemonberry
she, rt, 94 cm
evm
ei. Kissfruit
evm
eii. tuntematon
evm
eie. tuntematon
evm
ee. Luminous
evm
eei. tuntematon
evm
eee. tuntematon
evm

Jälkeläiset


Fox on jalostuskäytössä

Kilpailukalenteri

Valjakkoajo (0 kpl)

Päiväkirja ja valmennukset

22.05.2015 Kouluvalmennus – kirjoittanut: Tiina, valmentaja (Siguri)

Tulossa!