Grimdale Beowülf

Nimi: Grimdale Beowülf, "Beo" Rekisterinumero: VH20-017-0260
Rotu: Shetlanninponi Omistaja: Sherwood, Siguri (VRL-11290)
Sukupuoli: Ori Kasvattaja: Grimdale Stud evm
Syntynyt: DE, 10.03.2019, 5 v Koulutustaso: heC, noviisi
Säkäkorkeus: 100 cm Painotus: Valjakkoajo
Väri: Musta Suku: Evm-sukuinen
Saavutukset: Tavoitteena VVJL, SHLA ja YLA

Virtuaalihevonen | Kuvat © VRL-07415

Historia

Beon valinta kaikkien myyntiponien välillä oli helppo. Beo käveli laitumella suoraan luokseni, painoi silkinpehmeän turpansa kättäni vasten ja hörähti ystävällisesti. Olin alun perin lähtenyt etsimään itselleni jotakin ponia, jonka kanssa pääsisin miettimään värijalostusta tarkemmin, mutta musta Beo-ori vei minut aivan mennessään. Ja vaikka monen ponin kohdalla olenkin miettinyt, oliko tämä sittenkin hutiostos, ei minun ole tarvinnut katua Beon ostamista päivääkään.


Luonne

Keromme Beosta lisää, kunhan ori asettuu paremmin talliin. Kyseessä on kuitenkin todella rauhallinen ja kiltti poniori, joka ei keksi turhia metkuja hoitajien päänmenoksi vaan keskittyy täysillä tekemiseen ja on mieliksi ihmisille. Todella helppo hoitaa ja mukava ratsastaa - orin liikkeet ovat erittäin hyvät, mikä näkyy hyvin myös kärryjen edessä.

Suku

i. Beamont
she, m, 100 cm
evm
ii. Beethowen
evm
iii. tuntematon
evm
iie. tuntematon
evm
ie. Sierra Nova
evm
iei. tuntematon
evm
iee. tuntematon
evm
e. Wolfmoon
she, rt, 94 cm
evm
ei. Wolfram
evm
eii. tuntematon
evm
eie. tuntematon
evm
ee. Moondance
evm
eei. tuntematon
evm
eee. tuntematon
evm

i. Beamont oli musta ori, joka syntyi Ranskassa. Montin omistajalla oli suuret suunnitelmat: hän halusi lähteä orin kanssa valloittamaan koko Euroopan ja saada nimeä valjakkoajossa sekä näyttelyissä. Mont aloitti näyttelyuransa jo varsana, ja se keräsi vuosien aikana paljon arvonimiä sekä erityismainintoja, kunnes viiden vuoden iässä ori kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla. Myös ajokoulutus aloitettiin hyvällä menestyksellä, mutta kisamatka Espanjaan tuhosi Montin uran ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan. Hevosauto suistui liukkaalla tiellä ojaan, ja ihmiset sekä kyydissä ollut toinen poni selvisivät naarmuitta, mutta Montin jalka murtui, eikä siitä ollut enää kisaponiksi. Mont eli vuoden ajan vähemmällä liikunnalla ja jalkaa yritettiin parantaa, mutta turhaan – tervettä ponista ei enää saatu. Toisina päivinä Mont voi paremmin, toisina se taas aristi jalkaansa kipeän oloisesti, joten ori päätettiin lopettaa sen omaksi parhaakseen vasta kuuden vuoden iässä. Ori oli luonteeltaan aivan täyttä kultaa, ja rakenteensa puolesta se olisi ollut erinomainen jalostusori. Niinpä omistaja otti Montista pakasteita ennen kuin ori lopetetiin tämän omalle kotilaitumelleen. Poismenonsa jälkeen Mont on saanut kolme jälkeläistä, jotka kaikki ovat isänsä tavoin mustia, hyvärakenteisia ja luonteeltaan priimaa.

e. Wolfmoon tunnettiin lähikaupungissa sen syvänpunaisesta rautiaasta karvapeitteestään sekä hienosta menestyksestä valjakkokisoissa. Wolfin elämä alkoi Saksassa, jossa sen annettiin rauhassa kasvaa ennen ratsastus- ja ajokoulutusta. Käsitellessä tamma oli hieman arvaamaton, mutta mitä enemmän vuosia kului, sitä mukavammaksi Wolf muuttui käsitellä. Tamma voitti valjakkokisoissa usein kultaa, ja erityistä mainintaa se sai suurista ja ilmavista liikkeistään sekä upeasta värityksestään. Näyttelyponia Wolfista ei koskaan tullut, mutta kisatuomareiden mukaan sillä olisi ollut todella hyvä rakenne ja varma menestys olisi odottanut myös näyttelyissä. Kuusivuotiaana Wolf varsoi ensimmäisen varsansa ja siitä kahden vuoden päästä seuraavan, Beowülfin. Tamma sai elämänsä aikana myös kolmannen varsan, jonka synnytyksessä tulleet komplikaatiot kuitenkin veivät myös Wolfin mukanaan. Varsa jäi eloon ja oli kuin ilmetty emänsä, ja muiden jälkeläisten tavoin myös tästä kasvoi erittäin hyvä ja menestynyt valjakkoponi.

Jälkeläiset


Beo on jalostuskäytössä

Kilpailukalenteri

Valjakkoajo (0 kpl)

Päiväkirja ja valmennukset

22.05.2015 Kouluvalmennus – kirjoittanut: Tiina, valmentaja (Siguri)

Tulossa!