Winterspell

Nimi: Winterspell, "Vinsa" Rekisterinumero: VH19-043-0021
Rotu: Ruotsalainen puoliverinen (SWB) Omistaja: Saarnion tila, Siguri (VRL-11290)
Sukupuoli: Ori Kasvattaja: Elias J., Helsinki evm
Syntynyt: SE, 17.09.2018 (7 v, ikääntyy satunnaisesti) Koulutustaso: ko: vaB, re: 125 cm, ke: CIC3
Säkäkorkeus: 167 cm Painotus: Kenttäratsastus
Väri: Ruunikko Suku: evm-sukuinen
Saavutukset: Tavoitteena KERJL, KRJL, ERJL ja YLA
Virtuaalihevonen | Kuvat © Luvat on

-

Suku

i. Winter Soldier
hann, m, 166 cm
evm
ii. Winter Wonderland
hann, m, 165 cm
evm
iii. Tuntematon
evm
iie. Tuntematon
evm
ie. Polenitsa
hann, mkm, 163 cm
evm
iei. Tuntematon
evm
iee. Tuntematon
evm
e. Alakazam
FWB, rnkm, 159 cm
evm
ei. Hocus Pocus
hann, rn, 165 cm
evm
eii. Tuntematon
evm
eie. Tuntematon
evm
ee. Abigail
SWB, rnkm, 156 cm
evm
eei. Tuntematon
evm
eee. Tuntematon
evm

i. Winter Soldier oli suurikokoinen musta ori, jonka jalostusarvo ymmärrettiin vasta myöhäisellä iällä. Ori oli nuorena porukan musta lammas; käytökseltään haastava, eikä ulkonäössäkään ollut kehuttavaa. Kymmenen vuoden iässä orin kasvattaja ei enää jaksanut käsitellä Soldieria hampaat irvessä, vaan laittoi tämän myyntiin pilkkahinnalla – ja onneksi laittoikin. Vain kuukautta myöhemmin Soldieriin elämään astui Paul, joka lähti orin kanssa liikkeelle aivan perusteista. Orin kanssa harjoiteltiin luottamista, ratsastusta, ja liikunnan myötä se sai lihasta luiden ympärille. Soldierista kehkeytyi oikealla käsittelyllä lauhkea, osaava ja motivoitunut puoliveriori, joka lopulta kantakirjattiin toisella palkinnolla. Soldierin kanssa ehdittiin kiertää muutamien vuosien ajan kenttäratsastuskisoissa, kunnes vanhuuden vaivat keskeyttivät orin kisauran. Soldier ehti jättää jälkeensä kymmenen upeaa ja osaavaa jälkeläistä, ennen kuin se lopetettiin yli kahdenkymmenen vuoden iässä jatkuvien jalkakipujen takia.

ii. Sukuselvitys tulossa.

iii. Sukuselvitys tulossa.

iie. Sukuselvitys tulossa.

ie. Sukuselvitys tulossa.

iei. Sukuselvitys tulossa.

iee. Sukuselvitys tulossa.

e. Alakazam – tamma täynnä taikaa. Tai siltä se tuntui, kun tamman jätti laitumelle ja tallille palatessa se odotti ovella vastassa. Harjat hävisivät harjaämpäristä ja löytyivät viikon päästä karsinan nurkasta, vaikka karsina putsattiin päivittäin. Tamman kanssa sattui ja tapahtui, eikä koskaan voinut tietää, mitä se seuraavaksi päiväksi oli keksinyt hoitajan pään menoksi. Onneksi Kazam oli kuitenkin todella sympaattinen ja ihastuttava tamma, jonka kanssa ratsastuskoulutus sujui erinomaisesti ja jolla lopulta riitti taitoa aina CIC4-tasolle asti kenttäratsastuksessa. Tamman kisaura oli onnistunut, ja taukoa pidettiin vain kesäisin laidunkauden ajan sekä kolmen tiineyden verran – joiden myötä maailmaan syntyi kolme upeaa ja osaavaa orivarsaa. Kazam oli tarkoitus astuttaa vielä kerran kisauran päätyttyä, mutta tamma sairastui pahaan ähkykierteeseen, ja se lopetettiin omalle laitumelle 19-vuotiaana.

ei. Sukuselvitys tulossa.

eii. Sukuselvitys tulossa.

eie. Sukuselvitys tulossa.

ee. Sukuselvitys tulossa.

eei. Sukuselvitys tulossa.

eee. Sukuselvitys tulossa.

Kisakalenteri

Kilpailee lajeissa: kenttäratsastus, esteratsastus, kouluratsastus.

Päiväkirja ja valmennukset

16.11.2019 Päiväkirjamerkintä - kirjoittanut Soikku, tallin omistaja (Siguri)

”Mitä me näillä muka tehdään?” Kysyi Tuomas epäilevästi. Katsoin häntä päätäni pudistellen, mutta oikeassahan hän oli. Me emme tehneet yhtikäs mitään kuudella, teurasuhalta pelastetulla hevosella.

Minulla oli kuitenkin suunnitelma. Tekisin juuri sen, mistä kaikki hevostarinat kertovat. Kouluttaisin ratsastuskouluhevoset uudelleen, parantaisin kaikki ne vaivat, joita edellisen omistajan laiminlyönti niille aiheutti ja kuorisin niistä esiin upeat kenttäratsut – niin upeat, että niiden tarinaa kirjotettaisi lehdissä ja niiden kuvat koristaisivat mestaruuskisojen voittolistaa.

Näin ajattelin vielä marraskuisena iltana, kun kolme hevosautoa saapuivat peräkkäin tallimme pihaan. Tervetuloa talliin orit Argo, Winterspell ja Nocturnal War sekä Luna, Maagi ja Valka! Meillä on pitkä matka edessämme, mutta uskon, että ajan kanssa saamme haaveilemani kenttäratsut.