Blue Vermont

Nimi: Blue Vermont, "Vermont" Rekisterinumero: VH14-031-1190
Rotu: Suomalainen puoliverinen Omistaja: Lochawe, Sachiyo (VRL-11290)
Sukupuoli: Ori Kasvattaja: Blue Finlanders, leah (VRL-11523)
Syntynyt: FI, 24.10.2014 (8v, satunnainen) Koulutustaso: ko: vaB, re: 160 cm
Säkäkorkeus: 169 cm Painotus: Esteratsastus
Väri: Ruunikko Suku: 2-polvinen

EV-II

20.10.2014: Vermont palkittiin EV-II -palkinnolla joulukuun estevarsojen arviointitilaisuudessa!


Luonne

Tietänet sen hevostyypin, jonka kanssa pärjäävät aivan pienet lapsetkin? Jonka korvia saa väännellä mielin määrin, jonka selkään voi nousta niin karsinassa kuin laitumellakin ja jonka kanssa päivittäin toimiminen on aina yhtä helppoa? Se on meidän Vermont. Ori on ehdottomasti yksi tallin miellyttävimmistä hevosista sen lempeän luonteen takia, ja siihen pystyy luottamaan tilanteessa kuin tilanteessa sataprosenttisesti. Hoitotoimenpiteet sujuvat niin, että ihminen saa tehdä orille aivan mitä vain ja tämä tyytyy seisomaan paikoillaan - tapahtuipa hoito sitten karsinassa tai käytävällä. Kaviot ori nostaa kun niitä hieman kopauttaa kädellä ja varusteet sujahtavat päälle ilman sen suurempia pullisteluja tai pään nostelemisia. Aivan vieraat ihmiset sekä eläinlääkärit ja kengittäjät Vermont ottaa vastaan mielellään. Orilla on tosin tapana työntää turpansa jokaisen vastaantulevan taskuihin, jospa ihmisellä olisi vaikkapa herkkuja mukanaan.

Ratsastaessa Vermont on hevonen, jonka selkään pystyy laittamaan kenet tahansa aloittelijasta kokeneeseen kilparatsastajaan. Vermont ei säpsähdä voimakkaita apuja, ja varsinkin pohkeita voi käyttää hyvillä mielin. Kouluratsastustaidot ovat orilla melko olemattomat, mutta osaavan ratsastajan alla se kulkee kuitenkin kantaen itseään komeasti eteenpäin. Yksinkertaiset kiemurat ja taivutukset sujuvat, mutta liikoja ei kannata orilta odottaa. Sen sijaan esteratsastuksessa Vermont on aivan toista luokkaa.

Ori ylittää esteen kuin esteen kyseenalaistamatta. Ratsastajan tulee osata säätää askelpituuksia ennen estettä, mutta Vermont osaa löytää hyvin ponnistuspaikat itse. Hyppyvoimaa orilta löytyy yli puoleentoista metriin saakka, ja sen hypyt ovat todella pehmeitä sekä sujuvan näköisiä. Vermont onkin erittäin hyvä opetusratsu, sillä se on erittäin varma hevonen, jonka kanssa löytää nopeasti yhteisen sävelen. Parhaimmillaan ori on kuitenkin reippaan ja osaavan ratsastajan alla, jolloin myös Vermont on hyvin motivoitunut ja energinen ratsu. Aloittelijan alla ori saattaa helposti jäädä löntystämään eteenpäin, mutta kieltäytymisiä näkee vain harvoin, vaikka ratsastaja tekisi suuriakin virheitä.

Maasta käsin Vermontia on erittäin mukava käsitellä. Se seuraa ihmistä luottavaisin mielin ja kulkee tämän perässä juuri taluttajan vauhtia mukaillen. Ori saattaa jäädä satunnaisesti katselemaan laitumella juoksevia hevosia, mutta pienellä muistutuksella se kuitenkin palaa takaisin ihmisen vierelle. Ori on myös äärimmäisen helppo lastata, sillä se kulkee taluttajan perässä autoon miettimättä asiaa sen enempää. Kisapaikoilla ori on tuttuun tapaansa omiin ihmisiin turvautuva hevonen, joka saattaa hieman jännittää uusia paikkoja. Paras lääke jännitykseen ovat kuitenkin herkut, joita hoitajilla olisi hyvä olla aina mukanaan - mutta ei kuitenkaan liikaa, Vermont on todella herkkä lihomaan, mikä näkyy varsinkin kesälaidunkausien jälkeen.

Kaikin puolin Vermont on todella mukava ja sympaattinen ori, jonka kanssa päivät sujuvat aina yhtä sutjakkaasti. Ori on niin mielettömän kiltti ja hyväkäytöksinen, ja kaiken lisäksi se on todella hieno kisaratsu, jonka kanssa on ilo viettää aikaa.

Suku

i. Donovan Lime
hols, rn, 169 cm
EV-II
ii. Dol Guldur
-
iii. Donnie II
evm
iie. Anabelle
evm
ie. Ayos Bonnie
-
iei. The Westrel
evm
iee. Girlicous
evm
e. Kingdom Charity
trak, rn, 168 cm
-
ei. Redman
ERJ-III, YLA3
eii. Catman
evm
eie. Redown
evm
ee. Coup de Grace
ERJ-II
eei. Winsome
evm
eee. Cassandra van Gremal
evm

iii. Donnie II oli 172 cm korkea holsteiner, joka kilpaili esteratsastuksen lisäksi myös kenttäratsastuksessa. Se pärjäsi hyvin 160 cm luokissa, ja palkittiin monilla palkinnoilla kenttäratsastuksen puolella. Ruunikko ori tunnettiin nimeltä todella laajasti, ja se kisailikin maailmalla koko ikänsä ajan. Ori syntyi saksalaisessa siittolassa ja sieltä se lähti jo nuorena kisakeskukseen Englantiin, jossa se opetettiin esteratsuksi. Donnie sai elää koko elämänsä rakastavassa kodissa ja siitä pidettiin hyvää huolta. Luonteeltaan ori oli välillä hieman itsepäinen, mutta todella lempeä ja rakastettava tapaus. Viimeisinä vuosinaan sitä käytettiin lähinnä harrastehevosena, ja orin elämä päättyi onnettomuuteen, joka tapahtui kesken rauhallisen maastoreissun.

iie. Anabelle oli kimo holsteiner-tamma, joka syntyi Ranskassa. Säkäkorkeudeltaan 170 cm korkea tamma hämmästytti kaikki hyppytyylillään jo heti ensimmäisten irtohypytysten aikana - jo silloin huomattiin, että tammasta tulisi loistava estehevonen. Niin kävikin, tamma kilpaili paljon ja sen elämä olikin vain treenaamista ja kilpailemista. Nuorena se keräsi paljon sijoituksia ja palkintoja, ja sillä teetettiinkin kymmenen varsaa. Tamma kilpaili 150 cm luokissa, ja sen kanssa kokeiltiin myös hieman kouluratsastusta, mutta siitä ei tullut yhtään mitään - Anabelle ei jaksanut kiinnostua koulukiemuroista; esteet olivat sen laji. Tamma kuoli vanhuuden aiheuttamiin sairauksiin 25-vuotiaana.

iei. The Westrel oli 169 cm ruunikko holsteiner, jonka nimi löytyy yhkäkin monen saksalaisen estehevosen sukutaulusta. West oli upea hevonen, jolta odotettiin jo ennen syntymäänsä kovia tuloksia estekentillä. Koulutus oli aluksi hidasta eikä West meinannut päästä sisälle esteratojen suorittamiseen, mutta ajan myötä siitä kehkeytyi kuitenkin mahtava estehevonen, jolla riitti ostajaehdokkaita ja jota haluttiin käyttää jalostukseen. West keräsi huimia sijoituksia estekentillä ja se kilpaili vielä vanhallakin iällä radoilla. West kuitenkin loukkaantui 26-vuotiaana tarhassa ollessaan, ja se jouduttiin lopettamaan. Ori kilpaili 160 senttimetrin luokissa todella menestyksekkäästi, ja parhaiten tämän kisasuorituksista jäi mieleen huikea tyyli, jolla ori ylitti esteet.

iee. Girlicous oli 162 cm korkea holsteiner, jonka ihana luonne on jäänyt monen ihmisen mieleen. Ruunikko tamma valloitti estekentät jo nuorena, vaikkakaan kapasiteetti tällä ei riittänytkään 140 cm korkeampiin luokkiin. Tamma oli luonteeltaan ihastuttavan rauhallinen, ja se tuntui rakastavan kaikkea mitä se teki. Moni pieni lapsi sai ensimmäisen ratsastuskokemuksensa Girlicouksen selässä, ja tamma olikin mitä paras ensiratsu - se oli rauhallinen ja maltillinen, ja sillä tuntui olevan lehmän hermot. Girlicous sai elämänsä aikana kolme jälkeläistä, joista yksi kuoli jo varsaiässä, mutta kaksi muuta pääsivät kisailemaan maailmanlaajuisesti esteratsastuskisoissa. Tamma jouduttiin lopettamaan jo 18-vuotiaana pitkään jatkuneen jalkavamman takia.

eii. Catman oli 170 cm punaruunikko tamma, joka syntyi saksalaisen perheen ainoalle hevoselle. Ori laitettiin yksivuotiaana myyntiin, ja elämänsä aikana se ehti kiertää monia koteja päätyen lopulta viettämään eläkettä vanhojen eläinten tilalle. Nuorena ori oli todella vaikeasti käsiteltävissä oleva, jopa röyhkeä ori, joka vaati talutukseenkin kaksi ihmistä kummallekin puolelle. Ratsastaessa ori kuitenkin oli kuuliainen ja teki juuri niin kuin ratsastaja pyyti - tästä syystä sen kanssa kilpailtiinkin paljon esteradoilla 150 senttimetrin luokissa. Ori eli eläkekodissaan kaksi vuotta, kunnes kuoli ähkyn aiheuttamiin vaurioihin. Jälkeläisiä se ehti saada maailmaan muutamia kappaleita.

eie. Redown oli 168 cm korkea tummanruunikko trakehner. Tamma myytiin nuorena harrasteratsuksi, sillä tämän ei uskottu pärjäävän esteradoilla. Tamma oli todella laiska, eikä sillä näyttänyt olevan kiinnostusta mihinkään mitä se teki. Kuitenkin, kun tamma ensimmäisen kerran pääsi paikallisen ratsastusseuran kisoihin, hämmästytti se kaikki taidoillaan. Laiska tamma muuttui hetkessä estehevoseksi, ja se todella yritti kaikkensa radalla. Redownia alettiin kouluttaa enemmän esteille, ja lopulta se kilpaili suurissakin luokissa todella menestyksekkäästi. Kun tamma lopulta pääsi eläkeikään, teetettiin sillä vielä viisi varsaa, jotka kaikki kilpailivat 140 - 160 senttimetrin luokissa. Tamman oma kapasiteetti riitti 140 cm luokkiin asti.

eei. Winsome oli 169 cm rautias trakehnerori, joka syntyi Saksassa pienessä siittolassa. Ori oli todella miellyttävä luonteeltaan, ja hoitotoimenpiteet sujuivat täysin ongelmitta. Winsome ei kuitenkaan koskaan tuntunut kiintyvän ihmiseen, vaan eli lähinnä omissa oloissaan tai muiden hevosten seurassa. Winsome oli todella helppo hevonen ratsastaa, ja sillä pystyikin hyppäämään myös hieman kokemattomammat ratsastajat. Ori oli sellainen luottohevonen, jonka selkään uskalsi päästää kenet vain. Winsome kilpaili vain muutamissa kymmenissä kisoissa, ja niissä kaikissa se pärjäsi loistavasti. Jälkeläisiä hyväluonteisella orilla kuitenkin teetettiin yli sata, ja suurin osa niistä kilpailee vaativammissakin luokissa.

eee. Cassandra van Gremal oli 170cm korkea kimo trakehnertamma. Luonteeltaan se oli hieman haastava, mutta parempiakin päiviä löytyi. Ratsastaessa tamma oli todella nöyrä, ja vaikka pääasiassa sen kanssa kilpaillaan esteradoilla, oli sillä osaamista myös koulukentillä. Tamman kanssa ratsastettiin parhaat radat kotikisoissa, ja se stressasikin todella paljon matkustamista - niinpä sen kanssa käytiin kisoissa vain aivan lähimaisemissa. Cassandra kilpaili 160 senttimetrin luokissa, ja se on selvästi periyttänyt hyvää hyppytyyliä kaikille kymmenelle jälkeläiselle - joista puolet muuten kilpailevat esteratsastuksessa kansainvälisellä tasolla.

00.00.0000 o. Nimi i. Nimi
00.00.0000 o. Nimi i. Nimi
00.00.0000 o. Nimi i. Nimi

Tarjolla jalostukseen!

Kisakalenteri, päiväkirja ja valmennukset


21.01.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
22.01.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 1/30
23.01.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 1/30
24.01.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
25.01.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 3/30
27.01.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/30
28.01.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/30
01.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 3/30
03.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 3/30
05.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
06.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
08.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 3/30
11.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 4/25
13.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/30
13.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 4/40
14.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/40
14.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/25

16.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/30
16.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 4/30
16.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 4/30
18.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 3/30
19.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
19.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
19.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 3/40
21.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/40
21.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/30
22.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
25.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/30
29.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 1/30
29.05.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 4/30
03.06.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/50
04.06.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 3/50
10.06.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 1/50
01.07.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/30

06.07.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
08.07.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 1/30
11.08.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
26.08.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 3/30
07.09.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
13.09.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
14.09.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 1/30
14.09.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 3/30
21.09.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/30
21.09.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/24
21.09.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 1/24
21.10.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/30
21.10.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
08.11.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 2/30
11.11.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 3/30
14.11.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 5/30
16.11.2015 - kutsu - ERJ / 160 cm - 4/30


00.00.0000 Päiväkirjamerkintä - Kirjoittanut: NIMI, tallityttö (Sachiyo)

Tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä


00.00.0000 Päiväkirjamerkintä - Kirjoittanut: NIMI, tallityttö (Sachiyo)

Tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä


00.00.0000 Päiväkirjamerkintä - Kirjoittanut: NIMI, tallityttö (Sachiyo)

Tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä tekstiä


Tämä on virtuaalihevonen || kuvat © Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan