Korpihovi

Apasso

VH19-018-0742

Suomenhevonen, ori, Ruunikko, 166 cm
s. 11.03.2018, 6 v (satunnainen)
Yleispainotus: vaB, 100 cm, he

Omistaja: Korpihovi, Siguri (VRL-11290)
Kasvattaja: Voltin talli, evm

Luonne

Apasso on upea hevonen, jolla on suuret liikkeet ja motivaatio kohdillaan. Ratsastettavuus ei ole helpoimmasta päästä, mutta orilla on lempeä luonne, ja sen kanssa pärjää kuka tahansa. Kouluratsastuksessa ori on aivan omiaan, mutta myös esteillä ja kenttäratsastuksessa se on oiva kaveri.

Kuvat © VRL-06701

Suku

Apasson suku koostuu toinen toistaan upeammista ja osaavammista suomenhevosista. Orin isän puoli on rakenteeltaan pitkäjalkaista ja korkeasäkäistä, ja isälinjan neljän ensimmäisen orin säkäkorkeudet ovat kaikki yli 160 cm. Isän puolelta löytyy erityisesti osaamista kouluratsastukseen, ja hevoset ovatkin lähtökohtaisesti kilpailleet vaativilla tasoilla, osa myös esteillä. Emän puolelta taas löytyy monipuolista osaamista niin kouluun kuin rata- ja maastoesteille. Emän puoli ei ole rakenteeltaan erinomaista, mutta tehoa löytyy lähes jokaiselta hevoselta. Suku tunnetaankin sen reippaasta ja yritteliäästä luonteesta. Apasso itse periyttää jälkeläisillään ruunikkoa väritystä sekä ilmavaa liikehdintää ja hyvää hyppytekniikkaa – joskin toisinaan hieman laiskaa lähestymistä.

i. Voltin Asriel sh, rn, 166 cm evm ii. Amadeus evm iii. Tuntematon -
iie. Tuntematon -
ie. Voltin Mariel evm iei. Tuntematon -
iee. Tuntematon -
e. Renessa sh, rt, 158 cm evm ei. Viimavuon Esikko evm eii. Tuntematon -
eie. Tuntematon -
ee. Renetta evm eei. Tuntematon -
eee. Tuntematon -

Sukuselvitys tulossa.

Kilpailukalenteri

Kouluratsastus (KRJ)

15.11.2019 - kutsu - KRJ / vaB - 4/30
17.11.2019 - kutsu - KRJ / vaB - 3/30
23.11.2019 - kutsu - KRJ / vaB - 2/30
25.11.2019 - kutsu - KRJ / vaB - 1/30
28.11.2019 - kutsu - KRJ / vaB - 2/30
28.11.2019 - kutsu - KRJ / vaB - 4/30

Päiväkirja ja valmennukset

31.07.2019 Päiväkirjamerkintä – kirjoittanut: Sini, omistaja (Siguri)

Kesän kuumimmat helteet olivat vihdoin ohi. Hevoset olivat jääneet vähäiselle liikunnalle, sillä jopa ilmastoitu tallimme tuntui tukahduttavalta. Kuumat päivät tarkoittivat sekä minulle että tytöille hiljaisempia päiviä tallilla, joten minulla oli aikaa keskittyä omiin asioihini.

”Äiti, taasko?” kuulin Vilman äänen takaani. Läppärilläni pyöri video ruunikosta orista, joka tanssahteli kouluratsastuskilpailuissa.
”Hallankin kanssa oli niin vaikeaa, oletko nyt aivan varma, että haluat lähteä tähän rumbaan uudestaan?”
Vilma oli oikeassa. Hallalla oli kestänyt lähes vuosi sopeutua talliin, eikä uuden hevosen hankinta tähän hätään ollut kovin järkevää. Jäärä ja Lovinakin olivat jo löytäneet uuden kodin, ja niiden lähdön myötä myös tallissa tuntui olevan vihdoin rauha.
”Olet varmaan ihan oikeassa…”, sanoin Vilmalle. En kuitenkaan voinut lakata ajattelemasta ruunikkoa, kun illalla laitoin silmäni kiinni.

Aamulla ruokapöydässä odotin, että muu perhe sai syötyä ja siirryttyä omiin askareisiinsa. Kun Vilma viimeisenä nousi pöydästä ja meni huoneeseensa, minä otin puhelimen käteeni. Kello oli vasta hieman yli kahdeksan, mutta puhelimen toisessa päässä vastasi reippaalla äänellä nainen, joka kertoi heränneensä jo auringonnousun aikaan kisamatkalle. Tänne, Keski-Suomeen, ja vielä Apasson kanssa. Sovimme tapaamisen kisatallilla, ja nousin kiireesti aamupalapöydästä valmistelemaan itseni. Myös Vilma ihmetteli hieman kaahottamistani, mutta sanoin hänelle lähteväni hoitamaan omia asioitani.

– tähän tekstiä Sinin ja Apasson ensitapaamisesta –

Kotiin päästessäni kello oli kuusi. Pihalla minua oli vastassa Vilma ja Janita, jotka harjasivat hevosiansa. Nousin autosta ylös ja menin tervehtimään tyttöjä.
”No, lähtikö se matkaan?” kysyi Vilma. Hä?
”Mikä?” kysyin häneltä hieman yllättyneeltä.
”No se ruunikko, sitä sinä kuitenkin kävit katsomassa”, hän vastasi ja jäi katsomaan minua. Yritin pidätellä hymyäni.
”En tiedä mistä puhut”, vastasin ja käännyin kotiovelle päin.
”Mutta kyllä se lähti, haemme sen viikon päästä”, huusin vielä Vilmalle ja luikahdin äkkiä ulko-ovesta sisään, ennen kuin saisin syyllistäviä sanoja.

Apasso on virtuaalihevonen

Tämä hevonen ja sen tekstit ovat täysin fiktiivisiä. Sivun tiedot eivät liity millään tapaa kuvissa olevaan hevoseen.