Virginia Royal

Puoliverikasvatusta vuodesta 2014. Vain valioyksilöitä, vain huipulle tähtääviä ratsukoita.

Burberry Purrfection

VH21-011-0179

Hannover, tamma, Ruunikko, 175 cm
s. 14.10.2020, 2 v (satunnainen)
Este-/kenttäpainotus: vaB, 140 cm, CIC3

Omistaja: Virginia Royal, Siguri (VRL-11290)
Kasvattaja: Kuunokka, Serena (VRL-09334)

Luonne

”Näin jälkikäteen on hyvä sanoa, että tulipas taas repäistyä. Kuka laittaa yhteen kaksi kävelevää katastrofia? No minäpä tietenkin. Kahden Hessu Hopon jälkikasvusta kehittyi juurikin niin tyhmä, harkitsematon ja höpsähtelevä kuin voi kuvitella. Isä on huikea esteratsu ja emänkin kanssa esteet sujuvat, vaikka kenttä onkin ollut se ykkösprioriteetti, mutta en ole varma uskaltaako tämän elikon kanssa ylittää edes maapuomia.”

Näillä kasvattajan myyntisanoilla päätin, että mentiin syteen tai saveen, uusi estepainotteinen hannover meille oli saatava. Kittyn ensimmäisten kuukausien aikana pystyin mielessäni usein kuulemaan kasvattajan ”minähän sanoin” -naurahdukset mielessäni, mutta niin siinä kävi, että kömpelöstä, hyvin omassa kuplassaan elävästä hevosesta kasvoi lopulta todella pätevä esteratsu.

Kittyn nimi sopii kuin nenä päähän, sillä tammalla on todella huolettoman kevyt hyppytekniikka. Se loikkii esteiden yli pienestäkin vauhdista, ja se tuntuu olevan aina valppaana seuraavalle esteelle. Erityisesti esteradoilla mikään ei tunnu pysäyttävän tammaa, ja ratsastaja saa todella tehdä töitä jarrutellakseen tamman askelia – liian kova vauhti ja korkeat esteet johtavat todella helposti vaaratilanteisiin. Maastoesteillä sen sijaan vauhdista on hyötyä, kun pitkiä välimatkoja tulee kiriä umpeen, ja taidon sekä erinomaisen motivaation vuoksi tamman kanssa kilpaillaan aktiivisesti myös kenttäratsastuksessa.

Mutta auta armias, kun tehtävät esteradalla päättyvät. Hyvän ja todella skarpin ratsastuksen jälkeen vierelläsi on se sama hölmö hevonen, joka nuoresta asti on ihastuttanut ja vihastuttanut tallityttöjä astuessaan kömpelyyttä ihmisten varpaille, jättäessään nämä seinän ja itsensä väliin hoitotilanteissa ja säihkähtäessään aivan yhtäkkiä jotain, jonka takia ei edes kahden käden sormet eivät riitä laskemaan, kuinka usein Kitty on lähtenyt juoksemaan taluttajaltaan karkuun.

Kaikesta huolimatta meillä on käsissämme oikein sympaattinen hevonen, jonka kanssa tarvitaan välillä lehmän hermoja mutta joka antaa esteradoilla itsestään kaikkensa!

Kuvat © Luvat on

Suku

i. Bedlam's Bane hann, rt, 174 cm - ii. Bad Attitude evm iii. Badminton evm
iie. Arlene LD evm
ie. Royal Perlita evm iei. Rozzini evm
iee. Paradisa evm
e. Once in a Blue Moon hann, rn, 163 cm KTK-III ei. Obsidian Ever After evm eii. Obsidianist evm
eie. Schloss Remi evm
ee. Bad Moon Rising evm eei. Babadook xx evm
eee. Bärbel evm

Kitty on jalostuskäytössä

Kilpailukalenteri

Esteratsastus (ERJ)

kisaa

Kenttäratsastus (KERJ)

kisaa

Kitty on virtuaalihevonen