Virginia Royal

Puoliverikasvatusta vuodesta 2014. Vain valioyksilöitä, vain huipulle tähtääviä ratsukoita.

Dragon Tears F

VH14-031-0914

Suomalainen puoliverinen, ori, Ruunikko, 166 cm
s. FI, 17.02.2012, 14 v (satunnainen)
Estepainotus: ko: vaB, re: 160 cm

Omistaja: Virginia Royal, Siguri (VRL-11290)
Kasvattaja: Faconde, Frida (VRL-05826)

Luonne

Hoidettaessa Draco on varsin suloinen. Se nauttii jokaisesta harjanvedosta silminnähtävästi – sekä kerjää sitä loputtomasti lisää. Se ei kutia erityisesti mistään ja kaikkialta saa (pitää) harjata. Se on todella uteliaskin ja se seuraa todella tarkkaan mitä hoitaja tekee ja miten. Kaviot se nostaa käskystä, eikä laita kädelle juurikaan painoa. Varusteet eivät tuota tälle pojalle mitään ongelmia, vaikka ihan kokeilun vuoksi pitää hieman pullistella ja purra hampaita yhteen. Pieni sanominen riittää, jolloin se antaakin varustaa oikein nätisti. Jami on sellainen hevonen, jonka uskaltaisi jättää vaikkapa aloittelijan tai lasten käsiin huolimatta sen enempiä. Tietenkin pitää aina muistaa, että hevonen on hevonen ja tämä on vielä orikin, joten kaikenlaista voi sattua. Vaikka Jami onkin hyvin kiltti ja säyseä hevonen, voi myös sillä ne orin vaistot nousta pintaan, vaikka aika hyvin se ne osaa peitellä.

Ratsastaessa Draco on melkein yhtä kiltti ja miellyttämisenhaluinen kuin muulloinkin. Se odottaa nätisti paikoillaan ratsastajan noustessa selkään ja liikkuu ensimmäisen kerran vasta kun ratsastaja antaa luvan. Sen askeleet ovat pehmeät ja melko tasaiset, vaikkakin selkeästihän se estehevonen on. Sillä on pitkät askeleet, jotka ovat kuitenkin helposti säädeltävissä. Draco on melko energinen tapaus ja sillä on suuri eteenpäinpyrkimys. Ori on myös melko sopivan herkkä avuille, mikä tuo lisää mukavuutta tämän orin ratsutukseen. Ja koska toki jokaisella on ne omat huonot puolensa, on Dracon huonoihin puoliin listattuna kuumeneminen ja välillä hyvinkin iloisesti lentävä takapää. Nämä huonot tavat jäävät kuitenkin hyvin helposti pois, kunhan vain Jami keskittyy tehtäviinsä kunnolla ja kun se ei kerkeä saada muuta ajateltavaa treenauksen lomassa. Välillä Draco saattaa nähdä jonkinlaisia pelottavia mörköjä ties missä, mutta työn touhussa nämäkin unohtuvat helposti. Se, että välillä saattaa oriparkaa pelottaa on kuitenkin aina hyvä muistaa, tietenkin.

Esteet ovat Dracon vahvuus ehdottomasti. Sen reippauden ja kuuliaisuuden siivittämänä esteet ylittyvät varmasti ja hyvällä tyylillä. Draco ei ole kieltelevää sorttia vaan itse asiassa se on todella rehellinen ja reilu hevonen, joka usein lähtee yrittämään, vaikka ratsastaja mokaisikin pahasti. Kapasiteettiä sillä riittää 160 sentin luokkiin, vaikka tietenkin irtona se hyppää enemmänkin. Välillä Draco saattaa kuumua liikaa, jolloin saattaa pukitkin lennellä. Ratsastajalta vaaditaankin rutkasti rauhallisuutta ja keskittymistä, jotta myös Draco jaksaa tehdä työt kunnolla. Kuten aiemmin mainittua, tämä ori saattaa hieman nähdä omia pieniä mörköjä ja säikkyä niitä. Täten erikoisesteet saattavat olla suurikin haaste Jamille, etenkin jos ratsastaja ei ole täysin mukana ja varmana selässä. Useimmiten pelottavuus katoaa, kunhan ori vain pääsee hieman tutustumaan esteeseen, mutta joskus erikoisesteet ovat silkkaa painajaista orin mielestä, eikä niiden lähelle tietenkään kannata edes mennä.

Kouluratsuna Draco on suorastaan veikeä. Vaikka se onkin koulutustasoltaan ihan kohtuullinen, vaativa B, on sillä hieman pieniä heikkouksia joukossa. Periaatteessa ori osaa kaikki vaadittavat liikkeet, mutta harvemmin se jaksaa niitä kunnolla tehdä. Sen takia meno onkin usein huvittavan ja niin, veikeän näköistä, joskin hyvin raivostuttavaa ratsastajalle. Jokainenhan tietenkin haluaisi ratsastaa kunnolla ilman hevosen hölmöilyjä, mutta usein tuntuu, että se on tältä hevoselta liikaa vaadittu. Jamilta ei yksinkertaisesti riitä samanlaista paloa koulutuuppaukseen kuin mitä siltä löytyy esteille. Välillä ori kuitenkin loihtii ilmoille varsin hienojakin liikkeitä, jos se jaksaa edes hieman keskittyä paremmin.

Maastossa Draco lähes puhkuu innosta! Sen askeleet ovat kepeät ja lennokkaat, korvat hörössä ja pää virkeästi ylhäällä. Kuten sen olemuksesta jo näkee, se on hyvin virkkuna ja lähtövalmiina. Maastossa se meinaakin aina kuumua hieman liikaa, minkä vuoksi rauhallinen kaveri on aina hyvä olla matkassa. Varsinkin laukatessa sitä ei huvittaisi lainkaan hidastaa vauhtia, saati tiputtaa raville tai käyntiin. Välillä se saattaa myös heitellä pieniä ilopukkeja, joten ratsastaja saa todellakin olla tarkkana. Aivan mahdotonhan Draco ei ole, kyllä sen kanssa maastoilla uskaltaa, mutta ratsastajalta vaaditaan tarkkaavaisuutta ja rauhallisuutta hyvin paljon!

Draco käyttäytyy kisoissa niin kuin se olisi seissyt karsinassa monta viikkoa. Sillä tuntuu olevan aivan loputtomasti energiaa ja vauhtia ja se on aivan raivostuttavan hössöttävä, aina. Sille kannattaakin varalta pistää punainen rusetti häntään, sillä se voi olla hieman liian herkkä myös muita hevosia kohtaan. Itse radalla se kuitenkin loihtii esille sen keskittymiskykyään ja miellyttämishaluaan, jolloin se on aivan mukava ratsastaa. Vauhtihan sillä meinaa äityä hieman liian suureksi välillä, mutta pääasiassa se pysyy hyvin käsissä. Jami on luontainen tähti ja se nauttii todellakin kaikenlaisesta huomiosta. Tämä ori rakastaa esiintymistä!

Luonne © unni

Kuvat © Luvat on

Suku

i. Caparzo hann, rn, 166 cm VIR MVA Ch, ERJ-I, KTK-III, YLA2 ii. Anthems I evm iii. Warzone evm
iie. Sinhisteria evm
ie. Clonetwigs evm iei. Skinhead evm
iee. Seven Sins evm
e. Killdream QK FWB, km, 163 cm SPL-III, ERJ-III, YLA2 ei. Unforgiveable evm eii. Control-Freak evm
eie. Higher Speed evm
ee. Ms Killjoy evm eei. His Highness xx evm
eee. Bittersweet evm

Kilpailukalenteri

Draco on virtuaalihevonen