Virginia Royal

Puoliverikasvatusta vuodesta 2014. Vain valioyksilöitä, vain huipulle tähtääviä ratsukoita.

Alonso Krypton

VH12-066-0087

Brandenburg, ori, Ruunikko, 167 cm
s. 28.09.2012, 12 v (satunnainen)
Estepainotus: heA, 150 cm

Omistaja: Virginia Royal, Siguri (VRL-11290)
Kasvattaja: Krypton Brandenburgers,

Luonne

Kävellessäsi tallikäytävää pitkin lukien karsinoiden ovista hevosten nimiä näet edessä päin karsinan, josta ruunikko hevonen kurkkii käytävän tapahtumia. Kyllä, kyseessä on tallimme utelias orimme Alonso.Hoitaessa on hyvä muistaa laittaa ori kiinni sekä pitää karsinan ovea mahdollisimman kiinni, sillä tämä turhankin utelias ja rohkea ori haluisi mielellään mennä omia menojaan. Alonso on myös vähän malttamaton hoitamisensa suhteen, se ei malta pitkään pysyä paikoillaan. Siksi olisi orin harjaamiset hyvä suorittaa turhia viivyttelyitä pitämättä. Varusteiden laitto on helppoa, ori laskee päänsä alas eikä nosta sitä korkeuksiin jolloin hoitajalla menisi tovi saada suitset tai riimu Alonsolle. Taluttaessa välillä liiankin menevä tapaus, ei turhia matele vaan ravailee mielellään. Täten orikuolaimet sekä hevosmiestaitoinen taluttaja olisi suotavaa Alonsolle. Ori harvemmin on tammojen perään, mikä vähän helpottaa orin kanssa liikkumista.

Voisiko sanoa että tämä ori on nimensä mukainen, kun selässä istuu ratsastaja ja edessä päin on esteitä ylitettäväksi. Vauhtia ja sydämentykytyksiä tämä poika saa kyllä aikaan silloin tällöin. Tarvitsee kokeneen ratsastajan selkäänsä, nimittäin tämä ori on kaiken luonteensa lisäksi myös herkkä suusta, joten turha repiminen ohjista ei tuota mitään muuta kuin orin vastaanlaittamista. Esteitä hypättäessä, ja oikeanlaisen ratsastajan kanssa, tämä ori on todella upeaa katsottavaa. Alonso omaa oikein hienon hyppytyylin ja esteen väliin jää yleensä aina reilusti tilaa. Ei kyttäile erikoisesteitä, pikemminkin vain skarppaa niiden kanssa paremmin. Välillä kuumenee liikaa, mutta pieni rauhoittelu palauttaa Alonsolle sen keskittymisen siihen, mitä sen tulikin tehdä. Tämä sama keino ei tepsi kouluratsastuksessa, sillä ori tuntuu olevan vain vastarannan kiiski, jota pitää tuuppailla koko ajan eteenpäin. Jokseenkin hassua ajatella tämä ori laiskaksi, mutta kyllä siitä semmoinenkin puoli löytyy. Maastoillessa toimii niin yksin kuin toisten hevosten parissa, eikä Alonson tule olla se ensimmäinen kärkihevonen.

© Reprobate (VRL-01333)

Kuvat © Luvat on

Suku

i. Gerrold BE brdbg, 169 cm, rn - ii. Gonzalo PP9 - iii. Tuntematon -
iie. Tuntematon -
ie. Blank Ilsegreth W - iei. Tuntematon -
iee. Tuntematon -
e. Anafrid BE brdbg, 162 cm, rt - ei. Adalrik GER YLA3 eii. Tuntematon -
eie. Tuntematon -
ee. Schwungvoll - eei. Tuntematon -
eee. Tuntematon -

Alonso on jalostuskäytössä

Kilpailukalenteri

Päiväkirja ja valmennukset

17.02.2017 Estevalmennus – kirjoittanut: Vieraileva valmentaja (Cannabia)

Tänään oli luvassa estevalmennuksen pitäminen Ribcage’s Warmbloodsin maneesilla Manaajalle ja hänen esteratsulleen Alonsolle. Ratsukko laukkaili maneesissa puolivapain ohjin saapuessani paikalle ja aloitin saman tien kasaamaan maneesiin pientä estetehtävää. Tälle päivälle oli tarkoitus ottaa hieman ratatilanteita, joissa muutamalla esteellä saatiin tehtyä lähes täysimittainen esterata ratsukkoa varten. Kerroin Manaajalle jutun juonen ja sitä myöten päästiin sitten aloittamaan. Ratsukko hyppäsi alkuun esteitä 2 ja 3 esteen tehtävinä, mukana oli kaarevia lähestymisiä, lyhyitä teitä ja sarjaesteitä. Alonso eteni esteiden välit vauhdikkaasti pitkällä askeleella ja välillä Manaaja joutui todella pidättelemään oria, jotta esteiden välit eivät käyneet liian lyhyiksi suuriaskeliselle oriille. Alonsolla on hyvä hyppytyyli ja valtavasti potentiaalia. Lopuksi Manaaja ja Alonso pääsivät vielä hyppäämään kokonaisen esteradan jonka korkeudeksi valittiin 140 cm.

Alonso on virtuaalihevonen