Esittely

Saarnimutka sijaitsee Keski-Suomessa kaukana kaupungin metelistä mutta lähellä asutusta. Saarnimutka ei tallina ole kovinkaan suuri, mutta tilaa löytyy sitäkin enemmän: paljon suuria peltoja, yksi suuri tallirakennus, maneesi, kenttä, hieman metsää sekä lähellä on upeat maastoreitit ja uittopaikat.

Tallirakennus

Tallirakennus on suurikokoinen punavalkoinen rakennus, jossa tarjoaa karsinapaikkoja jopa lähes neljällekymmenelle hevoselle. Talli on jaettu kolmeen osaan; tammoille ja oreille on omat siipensä, ja lisäksi tallista löytyy suurempia karsinoita, jotka ovat tarkoitettu esimerkiksi sairastaville tai varsoville hevosille.
Karsinoiden lisäksi tallista löytyy kolme varustehuonetta, rehuvarasto sekä pesutupa. Talli on yleisesti ottaen sekä sisältä että ulkoa siistissä kunnossa, ja se on uusittu viimeksi 2014 vuoden lopulla.

Kenttä ja maneesi

Tallilla on suuri valaistu kenttä, jossa voi harjoitella kisoja varten tai ratsastella muuten vain. Kenttää ei talvisin huolleta, joten se on vain kesäkäyttöön. Lisäksi tallialueella on kenttää suurempi maneesi, jossa on pieni päätykatsomo. Maneesissa on hyvät estevalikoimat, ja rakennus on talvisin lämmitetty.

Ympäristö

Saarnimutkan ympäristö koostuu lähinnä pelloista ja metsästä. Metsän läpi johtavalla polulla on myös pieni lampi, jossa on hyvä lämpiminä kesäpäivinä käydä uittamassa hevosia. Metsässä kulkee eri mittaisia maastoreittejä, joista yhdessä on myös maastoesterata.
Tallin pihassa on monia laitumia, heinävarasto sekä lantala. Kaikki tarpeellinen löytyy aivan tallin vierestä, ja koko tila on suunniteltukin todella käytännölliseksi.

Muut eläimet

Hevosten lisäksi tallilla on myös yksi aasi, ja kaksi tallikissaa Poirot ja Lätty. Satunnaisesti pihalla juoksentelee myös työntekijän koira Miku, joka on rodultaan karjalankarhukoira.