2.1. - Kouluratsastustunti #2

Maikku
Valmentaja
Viestit: 28
Liittynyt: Su Marras 01, 2020 5:50 pm

2.1. - Kouluratsastustunti #2

Viesti Kirjoittaja Maikku »

2.1. Kouluratsastustunti
La klo 17-18, Myrttisuon maneesi

Osallistujat:
- Rosa - Nova (edellinen tunti maksamatta)
- Elsi - Etna (edellinen tunti maksamatta)

- Jussi - Martti

Tunnin kuittausvaihtoehdot (kuittaus tähän topiciin):
- Piirros ratsukosta tunnilla kuvattuna edestäpäin (tai etuviistosta)
- Valitse jokin seuraavista aiheista ja kirjoita vähintään 150 sanan tarina:
1. Vertaa tämän päivän ratsastustuntia johonkin vuosia tai kuukausia aiemmin tapahtuneeseen ratsastushetkeen. Miten olette hevosen kanssa kehittyneet niistä ajoista ja kuinka se erityisesti näkyi tänään?
2. Mitä suunnitelmia teillä on hevosen kanssa tulevaisuudelle? Kuinka tämän päivän ratsastustunti auttoi niissä?

Huom! Kuittaathan tunnin ennen kuin siirrät valmennuksen hevosesi sivulle!

---------

Jussi - Martti

Lauantain ratsukot saapuivat maneesiin sovitusti. Viime viikolla olimme tehneet paljon laukkapainotteisia tehtäviä, tänään keskittyisimme puolestaan hiomaan ratsastajien istuntaa. Alkuverryttelyt hoidettiin siirtymisillä ja ympyröillä, ja alusta asti tuli pitää huolta siitä, että ratsastajien keskivartalo olisi hyvin kannateltuna ja tiukkana.

Ensimmäisenä tehtävänä pyysin ratsastajia lyhentämään hieman jalustimia. Ratsastajien oli helpompi nousta kevyeen istuntaan ja pysymään siinä pidemmän aikaa, kun hevonen seisoi paikoillaan. Kun tasapaino säilyi näin, lähdimme liikkeelle. Jussilla oli tasapainon kanssa alkuun ensin hieman hakemista, mutta Martilla oli onneksi rauhalliset (ehkä jopa hieman laiskat) askeleet, jotka edesauttoivat suorana pysymistä. Raviin siirtyessä jälleen pienen hakemisen jälkeen asento alkoi kuitenkin olla hyvä ja tasapaino säilyi myös kulmissa sekä pääty-ympyröillä, jonne ratsukot ohjasin.

Seuraavassa tehtävässä päädyimme kevyen istunnan vastapainoksi laskemaan istuinluut tiiviisti satulaan ja nostamaan jalustimet hevosen kaulalle. Ensin tehtävään tutustuttiin käynnissä ja sitten ravissa. Suoralla liikkuminen onnistui Jussin mielestä vielä hyvin, mutta kun aloimme siirtyä kolmikaariselle kiemurauralle, sai ratsastaja todella keskittyä pysymään satulassa. Keskivartalon hallinta oli kaiken A ja O, ja sen huomasi myös Jussi, joka löysi lopulta hyvän tasapainoisen istunnan myös pomputtavassa ravissa.

Raviharjoituksen jälkeen pyysin ratsukoita siirtymään käyntiin pitkin ohjin. Hevoset saivat liikkua uran sisäpuolella suoraan eteenpäin, mutta ratsastajilla sen sijaan oli muuta puuhaa: sormenpäillä vastakkaisen jalan kurkottaminen, jalkojen yhteen lyöminen hevosen kaulan päällä ja käsien pitäminen suorina sivulla, kun jalustimet roikkuivat vielä kaulalla.

Lopputunnista laskimme vihdoin jalustimet alas ja teimme hetken aikaa ympyrätyöskentelyä laukassa pääty-ympyröillä. Tarkoitus oli saada hevosiin lämpöä ja ratsastajia keskittymään istuntaan, suoraan lantioon ja erityisesti hengitykseen sekä tiukkaan keskivartaloon. Ilmeisesti tunnin tasapainoharjoitukset toivat saman tien tuloksia, sillä ainakin Jussin istunta oli suorastaan erinomainen ympyrällä. Martti laukkasi eteenpäin tahdikkaasti ja se hakeutui hienoon peräänantoon. Laukka oli tasapainoista kumpaankin suuntaan, joten kun lopulta siirryimme loppukäynteihin, pyysin Jussia taputtamaan Marttia kaulalle todella hienosta suorituksesta. Ja antamaan myös itselle taputukset hyvän tasapainon ylläpitämisestä ja satulassa pysymisestä!


(c) Myrttisuo / VRL-11290
Jussi
Viestit: 66
Liittynyt: Ma Syys 07, 2020 6:36 pm
Viesti:

Re: 2.1. - Kouluratsastustunti #2

Viesti Kirjoittaja Jussi »

Ei ihan pitänyt näin myöhälle mennä tää kuittaus mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan?

---

Tulevaisuuden suunnitelmat Martin kanssa on täysin auki. Ainakin orin kuntoa ja taitoja yritetään pitää yllä sekä käydä kerryttämässä sille lisää kisakokemusta sen verran mitä sitä on mahdollista saada. Ehkä voisi jossain kohtaa haastaa niin itseään kuin oriakin kokeilemaan vaativamman tason juttuja mutta toisaalta taas ehkä paras olisi keskittyä siihen mikä meidän taso on tällä hetkellä ja hioa sekä parantaa taitoja näissä asioissa. Mulla on kuitenkin tiedossa ainakin puolen vuoden ratsastustauko intin vuoksi joten ehkä olisi paras vain pitää taitoja yllä.

Toisaalta nyt kun kevätkin lähenee voi olla että Martin siitoskausi alkaa joten mä en tiedä miten paljon se tulee vaikuttamaan myös meidän treenaamiseen sillä orille kuitenkin haluttaisiin saada hieman jälkeläisnäyttöä vaikka siitä onkin syntymässä yksi varsa kotiin. Olisihan se mahtavaa päästä pärjäämään orin kanssa kilpailuissa kisakaudella ja luoda sille hyvää tulospohjaa johon voitaisiin olla tyytyväisiä Martin palatessa kotiin muiden ratsastettavaksi ja kilpailtavaksi silloin kun on oma aikani astua takavasemmalle ja jättää parrasvalot muille.
Tykkäsivät käyttäjän Jussi viestistä:
Rosa
Lukittu