Myrttisuon uusittu nettisivu - kysy apua!

Yleinen ilmoitustaulu. Täällä ilmoitetaan tärkeistä ja ajankohtaisista asioista, joten alueen lukeminen on tärkeää silloin kun uusia viestejä näkyy.

Uutiset
Foorumin ohjeet
Avatar
Rosa
Tallin omistaja
Viestit: 77
Liittynyt: La Elo 29, 2020 8:43 am

Myrttisuon uusittu nettisivu - kysy apua!

Viesti Kirjoittaja Rosa »

Myrttisuon sivusto koki päivityksen, ja nyt sekä henkilöiden että hevosten sivuja pystyy muokkaamaan itse kirjautumalla omistajille tarkoitetulle alueelle. Tällä ohjeistuksella pääsee varmasti alkuun, mutta ongelmatapauksissa/epäselvyyksissä voit esittää kysymyksesi tässä topicissa.

Kirjautuminen:
1. Mene Myrttisuon sivulle. Klikkaa osoiterivin viimeistä linkkiä "Kirjaudu". Kirjaudu sisään sähköpostiisi saaduilla kirjautumistiedoilla. Kirjautumissivu ohjaa sinut Myrttisuon hallintapaneeliin.
2. Ensimmäinen näkymä on oma profiilisi. Tällä sivulla pystyt muokkaamaan mm. sähköpostiosoitettasi sekä salasanaasi.
3. Valitse vasemmalta valikosta "Hahmosi". Pystyt muokkaamaan vain omaa hahmoasi viemällä hiiren hahmosi nimen päälle ja painamalla linkkiä "muokkaa".

Hahmon muokkaus:
- Sivun otsikko on hahmosi nimi muodossa Etunimi Sukunimi. Tämän perusteella myös hahmon linkki muodostuu.
- Täytä hahmollesi pakolliset tiedot välilehdessä "Yleistiedot": etunimi, sukunimi, syntymäpäivä oikeassa muodossa (sivusto generoi iän automaattisesti), nimike tallilla, kansalaisuus/tausta, sukupuoli, ammatti/koulutus ja asuinpaikka.
- Halutessasi voit lisätä myös hahmosi oman sivun https://-linkkinä alimpaan kohtaan.
- Välilehden "Kuvaus" takaa löytyy tarkempaa kuvausta hahmosta. Tarkistathan, että tekstikentän oikeassa yläkulmassa napeista "Graafinen" ja "Teksti" on valittu jälkimmäinen eli "Teksti". Kuvauksen ohjeet löytyvät yläpuolelta: käytäthän otsikoissa h3-tason tageja. Kappaleet tulevat automaattisesti kahdella Enter-painikkeella.
- Valitse hahmollesi kuva (näkyy hahmolistassa ja hahmon omalla sivulla) oikealta kohdasta "Artikkelikuva". Voit ladata tietokoneeltasi hahmolle kuvan tai valita sellaisen mediakirjastosta, mikäli se löytyy sieltä valmiina. Suositeltava kuvasuhde on neliö.
- Kun hahmosi sivu on valmis, muista painaa lopuksi oikealta sinistä nappia "Päivitä".

4. Valitse seuraavaksi vasemmalta valikosta "Hevosesi".

Hevosen muokkaus:
- Sivun otsikko on hevosesi koko nimi sellaisenaan. Hevosen linkki muodostuu nimen perusteella.
- Täytä hevoselle pakolliset tiedot välilehdessä "Yleistiedot": Hevosen koko nimi, kutsumanimi, sukupuoli, syntymäaika, ikä (pelkkä numero), rotu, väri, säkäkorkeus (pelkkä numero), painotus, koulutustaso.
- Voit halutessasi lisätä hevoselle myös VH-tunnuksen sekä linkin hevosen omille sivuille.
- Välilehdeltä "Tekstit" pystyt lisäämään hevosellesi luonteen sekä vapaaehtoiset hoito-ohjeet. Tarkista, että kummankin tekstikentän oikeassa ylänurkassa olevista napeista "Graafinen" ja "Teksti" on valittu "Teksti". Pystyt erottelemaan luonteen kappaleet kahdella Enter-painikkeella. Huomaathan hoito-ohjeiden tyylin: suosittelen kopioimaan mallin ja täyttämään sen uusilla otsikoilla sekä listaelementeillä.
- Välilehdeltä "Omistaja" pystyt muuttamaan hahmosi roolin: onko hän hevosen omistaja, ylläpitäjä vai hoitaja? Alemmasta pudotusvalikosta saat etsittyä oikean hahmosi.
- Viimeiselle välilehdelle "Kuvagalleria" saat lisättyä halutessasi kuvia napilla "Lisää rivi". Voit tuoda kuvia tietokoneeltasi ja lisätä niitä rivi kerrallaan. Kuvista luodaan automaattisesti galleria hevosen sivulle. Muistathan kirjoittaa kuville myös copyright-merkinnät mallin mukaan!
- Valitse hevosellesi kuva, joka näkyy hevoslistalla sekä hevosen omilla sivuilla pääkuvana, kohdasta "Artikkelikuva". Voit ladata kuvan tietokoneelta tai valita sen mediakirjastosta, mikäli se löytyy sieltä valmiina.
- Muista painaa lopuksi nappia "Päivitä"

Huomaa: Voit lisätä uusia hahmoja hahmolistalta napista "Lisää uusi". Hahmot menevät ylläpidon tarkastuksen läpi ja päätyvät sivulle hyväksynnän jälkeen. Ethän lisää uusia hevosia, mikäli tallipaikasta ei ole sovittu :)