5.12. - Kouluratsastustunti #1

Maikku
Valmentaja
Viestit: 28
Liittynyt: Su Marras 01, 2020 5:50 pm

5.12. - Kouluratsastustunti #1

Viesti Kirjoittaja Maikku »

5.12. Kouluratsastustunti
La klo 18-19, Myrttisuon maneesi

Osallistujat:
Naella - Nemo

Tunnin kuittausvaihtoehdot (kuittaus tähän topiciin):
- Piirros jostakin tunnin tehtävästä (lisätyt askellajit, siksak-pohkeenväistö, laukanvaihto...)
- Tarina aiheesta: Tänään oli ensimmäinen vakiotuntinne Myrttisuolla. Mitä odotuksia sinulla oli? Kuinka valmistauduitte tuntiin? Millä mielin lähdit tänään ajamaan Myrttisuolle? Kerro ajasta ennen ratsastustuntia (esim. perjantai-ilta, lauantaiaamu..).

Huom! Kuittaathan tunnin ennen kuin siirrät valmennuksen hevosesi sivulle!

---------

Naella - Nemo

Naella ja Nemo saivat tänään nauttia yksityistunnista ryhmäkoon jäädessä pieneksi. Pääsimmekin siis keskittymään hyvin työskentelyyn yksilötasolla ja pystyin seuraamaan ratsukon liikkumista tarkasti läpi koko tunnin. Aloitimme lämmittelyt hyvin perinteisillä siirtymisillä sekä kolmikaarisella kiemurauralla, jotta Nemo varmasti aukeaisi kunnolla kaikkialta. Pyysin ratsastajaa kiinnittämään erityisesti huomiota siihen, että avut pysyisivät sopivan kevyinä, mutta että hevonen kuitenkin reagoisi niihin nopeasti.

Tänään keskityimme melko perustason tehtäviin, jotta pääsin näkemään, kuinka ratsukon yhteistyö kaiken kaikkiaan sujui. Kävimme huolellisesti läpi lisätyt askellajit niin, että lyhyet sivut kuljettiin keskiaskellajissa ja pitkissä otettiin lisäykset mukaan. Erityisesti ravissa Naella sai todella huolehtia siitä, että askel tosiaan oli lisättyä eikä vain tempo lisääntynyt. Muutaman kierroksen jälkeen kumpaankin suuntaan Nemo alkoi vaikuttaa todella rennolta ja kannatella itseään hyvin, joten pääsimme hieman haastavampien tehtävien pariin.

Lähdimme harjoittelemaan siksak-pohkeenväistöä keskihalkaisijalla. Teimme tehtävän ensin muutaman kerran käynnissä, jotta ratsastaja sai hyvin tuntumaa apuihin ja hevonen taas pääsisi kiinni tehtävään. Ravissa tehtävä sujui myös hyvin, laukassa taas oli muutaman kerran hakemista laukanvaihtojen suhteen. Napakat avut ja ratsastajan keskittyminen kuitenkin auttoivat asiaa, ja pian väistöt sujuivat hyvin myös laukassa.

Lopputunnista teimme vielä laukanvaihtoharjoituksia joka kolmannella ja joka toisella askeleella. Nyt ratsastajalta tarvittiin todella kevyttä kättä, sillä pidätteet saivat helposti Nemon katoavan avuilta, mikäli niissä oli yhtään liikaa voimaa. Lisäksi käskin Naellaa keskittymään myös painoapuihin, jotka yhdessä ohjasapujen kanssa saivat Nemon liikkeistä todella upeat, eteenpäinpyrkivät ja tahdikkaat.

Erittäin onnistuneiden laukanvaihtojen jälkeen annoin ratsukolle luvan siirtyä pitkin ohjin käyntiin. Ratsukko oli selvästi tehnyt aiemmin töitä yhdessä, sillä liikkuminen oli kaikin puolin tasapainoista. Tästä oli hyvä jatkaa yhdessä ensi kerralla ja lisätä hieman haastetta tehtäviin!

(c) Myrttisuo / VRL-11290
Naella

Re: 5.12. - Kouluratsastustunti #1

Viesti Kirjoittaja Naella »

Kiitos tunnista, tullaan ehdottomasti uudelleen!

Lauantai olikin meille Nemon kanssa jännä päivä. Olimme tänään lähdössä Myrttisuolle kouluratsastustunnille, joten tallityöntekijäni Kiira oli luvannut liikuttaa muut hevoset. Aloitimme Nemon kanssa valmistautumisen tuntiin jo hyvissä ajoin, jotta ehtisimme varmasti tehdä kaiken tarpeellisen. Nemo pääsi aamulla ulkoilemaan muutamaksi tunniksi aktiviteettimme ollessa edessä vasta illalla. Pakkailin itse omia sekä hevosen varusteita traileriin hieman jännittynein fiiliksin. Mikä meitä illalla odottikaan? Olisiko tunnilla muita? Millainen päivä Nemolla oli tänään? Kun varusteet oli ainakin suurinpiirtein saatu pakattua, valmistelin trailerin lähtökuntoon levittelemällä sinne uudet kuivikkeet, täyttämällä heinäverkon ja varmistamalla rengaspaineet. Kaikki oli kunnossa, joten lähdin käymään kotona syömässä ennen Nemon valmistelua.

Iltapäivän puolella tulin uudestaan tallille ja kävin nappaamassa Nemon tarhasta. Ori oli juuri ehtinyt syödä päiväheinänsä ja tuli korvat hörössä vastaan portille. Laitoin Nemon tallissa ensin karsinaansa, jossa otin siltä loimen pois, harjasin enimmät pölyt ruskeasta karvasta ja puhdistin kaviot. Ori oli oikein rauhallisesti karsinassa, joten toivottavasti sama meno jatkuisi tunnillakin. Kun kello alkoi lähestyä uhkaavasti lähtöaikaa, vein Nemon pesupaikalle, jossa ori sai päälleen kevyen tallitoppiksen ja kuljetussuojat sekä suitset. Olin onnekseni tajunnut laittautua itse jo hyvissä ajoin, joten kun Nemo oli valmis, pakkasin sen traileriin ja lähdimme ajamaan kohti Myrttisuota. Olo oli kaikin puolin odottava, sillä olin jo pitkään halunnut päästä Nemon kanssa valvovan silmän alle ratsastamaan, olihan tämä minullekin ensimmäinen ratsastustunti pitkään aikaan.
Lukittu