2.1. - Kouluratsastustunti #2

Maikku
Valmentaja
Viestit: 28
Liittynyt: Su Marras 01, 2020 5:50 pm

2.1. - Kouluratsastustunti #2

Viesti Kirjoittaja Maikku »

2.1. Kouluratsastustunti
La klo 15-16, Myrttisuon maneesi

Osallistujat:
Ilari - Dana

Tunnin kuittausvaihtoehdot (kuittaus tähän topiciin):
- Piirros ratsukosta tunnilla kuvattuna edestäpäin (tai etuviistosta)
- Valitse jokin seuraavista aiheista ja kirjoita vähintään 150 sanan tarina:
1. Vertaa tämän päivän ratsastustuntia johonkin vuosia tai kuukausia aiemmin tapahtuneeseen ratsastushetkeen. Miten olette hevosen kanssa kehittyneet niistä ajoista ja kuinka se erityisesti näkyi tänään?
2. Mitä suunnitelmia teillä on hevosen kanssa tulevaisuudelle? Kuinka tämän päivän ratsastustunti auttoi niissä?

Huom! Kuittaathan tunnin ennen kuin siirrät valmennuksen hevosesi sivulle!

---------

Ilari - Dana

Ilari ja Dana olivat saapuneet hyvissä ajoin maneesiin. Pyysin ratsukkoa suorittamaan itsenäiset alkuverryttelyt pitäen huolta kuitenkin siitä, että ne sisälsivät monipuolisesti ympyröitä, siirtymisiä ja pysähdyksiä. Viime tunnilla olimme painineet keskittymisongelmien kanssa, joten tänään lähdimme heti alusta asti työskentelemään niin, ettei hevosella olisi yhtään tylsää hetkeä - mikä tietysti vaatisi myös Ilarilta erittäin intensiivistä keskittymistä koko tunnin läpi.

Lähdimme liikkeelle kolmikaarisesta kiemuraurasta, joka mentiin ensin kertaalleen läpi käynnissä ja sen jälkeen ravissa. Dana tuntui olevan ihan hyvin kuulolla, eikä se lähtenyt turhaan oikomaan mutkissa. Pidimme kuitenkin ratsastajan kanssa tiukasti silmällä sitä, että hänen oma ryhtinsä pysyi hyvänä, lantio suorassa ja pohkeet tiiviinä. Jatkoimme kiemurauralla työskentelyä niin kauan, kunnes tehtävä näytti hyvältä ja hevonen liikkui suorassa.

Seuraavana lähdimme tekemään erilaisia laukkatehtäviä. Ensimmäisenä otimme muutaman laukannoston pitkän sivun alusta, ja lyhyillä sivuilla ratsukko puolestaan teki ravissa pääty-ympyrät. Nostot itsessään sujuivat hyvin, ja Ilari uskalsi käyttää juuri tarvittavan napakoita apuja, mutta hevosen askeleissa sen sijaan oli vielä parantamisen varaa. Tahti ei pysynyt tasaisena, eikä Dana oikein tuntunut itsekään saavan kiinni hyvästä liikkumisesta. Niinpä siirryimme hetkeksi aikaa keskiympyrälle laukkaamaan kumpaankin suuntaan, ja erityisesti Ilari sai nyt tehdä töitä sen eteen, että tahti pysyisi tasaisena ja hän itse ratsastajana myötäytyisi hevosen liikkeisiin.

Lopputunnista annoimme jo hieman väsyneen Danan ottaa kevyemmin ja teimme pohkeenväistöharjoituksia käynnissä keskihalkaisijalta uralle. Tässä vaiheessa tuntia Dana oli todella rentoutunut, ja se yritti itse hakea hyvää muotoa ratsastajan alla. Tamman takaosa teki erittäin hyvin töitä, ja hevonen väisti hyvin ratsastajan avuista. Onnistuneiden väistöjen jälkeen annoin Ilarille luvan siirtyä kävelemään uran sisäpuolelle pitkin ohjin. Ensi tunnilla keskityttäisi alusta asti tahdikkaaseen liikkumiseen sekä rytmin löytämiseen!

(c) Myrttisuo / VRL-11290
Lithy

Re: 2.1. - Kouluratsastustunti #2

Viesti Kirjoittaja Lithy »

Hei!

Anteeksi tästä sekoilusta. Mulla oli tosiaan tallennettu vaan Keskustan topat, joihin en päässytkään sitten käsiksi kun Keskusta kaatu. Tässä kuitenkin vähän myöhäinen kuittaus! Ilari ja Dana vetäytyy ryhmästä Danan ostotarjouksen ja mahdollisen astutuksen takia. Kiitos tähänastisista tunneista!

Kuva
Vastaa Viestiin