5.12. - Kouluratsastustunti #1

Maikku
Valmentaja
Viestit: 28
Liittynyt: Su Marras 01, 2020 5:50 pm

5.12. - Kouluratsastustunti #1

Viesti Kirjoittaja Maikku »

5.12. Kouluratsastustunti
La klo 15-16, Myrttisuon maneesi

Osallistujat:
Ilari - Dana

Tunnin kuittausvaihtoehdot (kuittaus tähän topiciin):
- Piirros jostakin tunnin tehtävästä (pysähtymiset, raviympyrät, muu ravitehtävä...)
- Tarina aiheesta: Tänään oli ensimmäinen vakiotuntinne Myrttisuolla. Mitä odotuksia sinulla oli? Kuinka valmistauduitte tuntiin? Millä mielin lähdit tänään ajamaan Myrttisuolle? Kerro ajasta ennen ratsastustuntia (esim. perjantai-ilta, lauantaiaamu..).

Huom! Kuittaathan tunnin ennen kuin siirrät valmennuksen hevosesi sivulle!

---------

Ilari - Dana

Päivän valmennus koostui tänään aivan perustason tehtävistä. Maneesiin oli päätynyt vain yksi helpon tason ratsukko, joka lämmitteli alkutunnin huolellisesti itsenäisesti siirtymisillä sekä volteilla. Pyysin ratsastajaa keskittymään myös pysähtymisiin pelkän istunnan avulla, jotta hevonen olisi alkutunnista asti hyvin kuulolla myös painoavuille. Kun Dana vaikutti tarpeeksi vetreältä ja Ilari oli löytänyt hyvän keskittymisen työskentelyyn, pääsimme aloittamaan päivän tehtävät.

Danalla tuntui olevan tänään hieman ongelmia keskittymisen kanssa. Jatkoimme pysähdysharjoituksia, nyt myös ohjilla avustaen, ja ne yhdessä pidätteiden kanssa saivat tamman mielenkiinnon pysymään tehtävien suorittamisessa. Siirryimme pysähtymisten jälkeen tekemään erilaisia ravitehtäviä, kuten voltteja ja pääty-ympyröitä. Tarkoitus oli seurata hiekkaan piirrettyä ympyrää niin tarkkaan kuin mahdollista, ja pitää erityisesti huolta siitä, ettei hevonen lähtisi oikomaan. Dana kulki reippaasti eteenpäin, ja ratsastaja joutui tekemään töitä sen eteen, että hevonen pysyisi ympyrällä. Toistojen jälkeen ympyrät kuitenkin onnistuivat hyvin, erityisesti vasempaan kierrokseen. Lopputunnista teimme vielä kolmikaarista kiemurauraa, ja kiitos Ilarin hyvän ympyrätyöskentelyn, onnistui mutkittelu hyvin ja hevonen suoristui nopeasti tarvittaessa.

Loppuverryttelyt hoidimme ravissa ympäri maneesia. Danan tunti oli pienestä alun keskittymisen puutteesta huolimatta ollut hyvin tasaista suorittamista. Ilari oli tsempannut loppua kohden erityisesti sisäpohkeen kanssa, ja Danakin oli päässyt rentoutumaan peräänantoon saakka. Hienoa työskentelyä molemmilta! Verryttelyjen jälkeen pyysin ratsastajaa siirtymään pitkin ohjin käyntiin ja taputtamaan hevosta kaulalle hyvin menneestä tunnista. Tästä oli hyvä jatkaa ensi kuussa!

(c) Myrttisuo / VRL-11290
Lithy

Re: 5.12. - Kouluratsastustunti #1

Viesti Kirjoittaja Lithy »

Semmoinen kiire täs välissä, että pikainen vastaus jäikin haaveeksi. :'D Katsotaan jos saisin jonkun päikkymerkinnänpoikasen tehtyä vielä kylkiäiseksi. Heitän sen sitten toisella viestillä perään. Jatkettaisiin ensi kuussa jos mahdollista. :)

Kuva
Lithy

Re: 5.12. - Kouluratsastustunti #1

Viesti Kirjoittaja Lithy »

Sainhan mä jotain kirjoitettua! :DD

--

Olin etsinyt valmennusryhmää kohtuullisen ajomatkan päästä löytääkseni ratkaisun pahimpiin ongelmakohtiimme Danan kanssa. Tamman kanssa ei vaan sijoituspaikoille ylletty mitenkään, mikä oli rehellisesti sanottuna alkanut syömään itseluottamustani. Toisaalta en tiedä sitten että keskittyisinkö yhtä tarkasti perusjuttuihin jos olisin skoupikkaamman hevosen kanssa liikeellä. Vakioratsastustunnit olivat kyllä oman hevosen omistamisesta kaukana.

Ratsastuskouluksi valikoitui Myrttisuon yksityistalli, joka onnekseni otti vastaan myös ulkopuolisia ratsukoita ainakin toistaiseksi. Tallilla olisi karsinapaikkojakin vapaana nettisivujen mukaan. Hmm..

Danan lastaus meni vähän leikiksi kun jännitin uutta tallia ja että miten kemiat valmentajan kanssa sopisivat yhteen, mutta lopulta reiluhko automatka saatiin aluilleen. Ensivaikutelma paikasta oli parempi kuin odotin! Talli oli hyvin siisti ja moderni. Tunnin aika tuntui että tuli tehtyä töitä, mutta lopulta sen toki pääsee näkemään vasta kisakentällä.
Lukittu