3.4. - Kouluratsastustunti #4

Maikku
Valmentaja
Viestit: 28
Liittynyt: Su Marras 01, 2020 5:50 pm

3.4. - Kouluratsastustunti #4

Viesti Kirjoittaja Maikku »

3.4. Kouluratsastustunti
La klo 17-18, Myrttisuon maneesi

Osallistujat:
- Jussi - Martti

Tunnin kuittausvaihtoehdot (kuittaus tähän topiciin):
- Kirjoita vähintään 100 sanan tarina, joka sijoittuu ratsastuspäivään (aamulla ennen lähtöä, ratsastushetki, ratsastustunnin jälkeiset ajatukset, jälleen kotona jne.) ja jossa kuvailet mahdollisimman paljon pysähtynyttä hetkeä (ajatuksia, mitä ympärillä näkyy, miltä ympärillä tuoksuu...).

Huom! Kuittaathan tunnin ennen kuin siirrät valmennuksen hevosesi sivulle!

--------------------

Jussi - Martti

Jussi ja Martti olivat jo tuttu näky vakiotunneilla. Aiemmat tunnit olivat sujuneet tasaisen varmasti, mutta tänään pääsimme kamppailemaan täysin uusien ongelmien parissa.

Aloitimme tunnin alkuverryttelyillä, ja Martti tuntui lämpenevän melko nopeasti. Lähdimme tekemään kiemurauria käynnissä ja ravissa, ja Jussi sai keskittyä erityisesti huolellisiin pohjeapuihin sekä hyviin valmisteluihin. Lähdimme jatkamaan tehtävää myös laukassa, jolloin aloimme huomata, että Martin vasen laukka oli tänään todella jäykkää, eikä hevonen tuntunut rentoutuvan ratsastajan alla ollenkaan.

Välikäyntien jälkeen lähdimme selvittämään toispuoleisuutta laukkaympyröillä. Teimme pääty-ympyrällä laukkaharjoitusta sekä asetuksia ensin oikeaan kierrokseen, mikä onnistui hyvin. Suuntaa vaihtaessa Martti kuitenkin tuntui jälleen väistelevän apuja, ja se ei asettunut peräänantoon samalla tavoin kuin toiseen suuntaan. Aloimme käydä laukkatehtäviä läpi aivan perustasolta lähtien: ensin katsoimme Jussin istunnan kuntoon - jossa tuntui tänään olevan parannettavaa niin jalkojen asennon kuin ryhdinkin osalta - ja sitten siirryimme uralle tekemään yksinkertaisia laukannostoja sekä siirtymisiä vaativammalla puolella.

Siirtymiset itsessään sujuivat hyvin ja Martti reagoi apuihin nopeasti. Laukka tuntui melko tehottomalta, joten pyysin Jussia ratsastamaan reippaasti eteen, ja hiljalleen monien ravi-laukka-siirtymisten jälkeen orin takaosa alkoi todella tehdä myös vasempaan kierrokseen hyvin töitä ja etuosa rentoutui kauniisti hevosen pärskähdellessä.

Hyvän laukan löytyessä jatkoimme vielä hetken aikaa työskentelyä laukkaympyrällä, mutta annoin hiljalleen Jussille luvan siirtyä pitkin ohjin käyntiin. Ensi kerralla tekisimme entistä huolellisemmat lämmittelyt, jotta Martti olisi varmasti rento kaikilta osin ja halukas työskentelemään - sekä totta kai sulkisimme pois mahdolliset lihasjäykkyydet. Hyvää ja pitkäjänteistä työskentelyä Jussilta!


(c) Myrttisuo / VRL-11290