1.5. - Kouluratsastustunti #5

Maikku
Valmentaja
Viestit: 28
Liittynyt: Su Marras 01, 2020 5:50 pm

1.5. - Kouluratsastustunti #5

Viesti Kirjoittaja Maikku »

HUOM! Vakiotunnit jäävät toistaiseksi kesätauolle. Olen valmennettaviin yhteydessä myöhemmin ja kysyn halukkuutta jatkaa vakiotunneilla! Yksittäisiä valmennuksia saattaa tulla silloin tällöin, joihin erityisesti aktiiviset tuntilaiset ovat erittäin tervetulleita! Pysy siis kuulolla :)

1.5. Kouluratsastustunti
La klo 16-17, Myrttisuon maneesi

Osallistujat:
Veera R. - Tami

Tunnin kuittausvaihtoehdot (kuittaus tähän topiciin):
- Kirjoita tarina kuluneista tunneista Myrttisuolla ja kerro, mitä valmennuksista on erityisesti jäänyt käteen (väh. 100 sanaa).
Myös vapaa palaute tunneista on tervetullutta! Mikä toimi/mikä ei? Mikä oli erityisen mukavaa/mitä olisi voinut olla vähemmän?

Huom! Kuittaathan tunnin ennen kuin siirrät valmennuksen hevosesi sivulle!

-------------

Veera R. - Tami

Lauantaina Myrttisuolla pidettiin viimeinen valmennus ennen kesätaukoa. Oli ilo nähdä Veera ja Tami jälleen paikalla, molemmat heistä selvästi motivoituneina tunnille. Jo alkukäyntien aikana friisiläinen käveli ratsastajan alla reippaasti eteenpäin ja kuunteli tarkasti Veeran painoapuja. Ja kun pyysin Veeraa kokoamaan ohjia paremmin tuntumalle, ryhdistyi Tami entisestään. Lupaava alku tälle tunnille.

Viimeisen tunnin kunniaksi lähdimme työstämään helppo A -tason kouluratsastusohjelmaa. Teimme alkuverryttelynä ohjelman ensin kertaalleen käynnissä, jotta ratsastusradan tiet muistuisivat myös Veeran mieleen. Voltit ja kaariurat tuntuivat olevan hyvin tuttuja, joten ratsastimme radan vielä kertaalleen ravissa läpi ja lähdimme hiomaan sitä sitten kohta kohdalta.

Aloitimme tervehdyksestä, josta ratsukko jatkoi kootussa ravissa eteenpäin. Tami pärskähteli ratsastajan alla ja rentoutui hyvin avuille. Se kannatteli itseään todella hyvin ja suoritti ratsastajan ohjaamana voltit sekä avotaivutuksen ravissa. Siirtymiset olivat hieman tahmeita, ja myös käynti jäi hieman tahdittomaksi, mutta laukkaan siirtyessä Tami tuntui jälleen pääsevän työn makuun. Myötä- ja vastalaukka kaariuralla sujuivat todella tasapainoisesti, kuten myös ohjelman loputkin siirtymiset, voltit ja pitkillä ohjilla kulkeminenkin.

Ohjelman päätteeksi annoin ratsukon kävellä hetken aikaa hieman kevyemmillä ohjilla ja kävin samalla läpi ongelmakohtia sekä haasteellisia tehtäviä. Siirtymisiin toivoin ratsastajalta parempia valmisteluja ja napakampia apuja. Voltit sujuivat hyvin, mutta niiden kanssa voisi huolehtia vieläkin enemmän siitä, että ratsastaja pysyisi suorassa eikä kallistuisi sivulle. Myös vastalaukassa ratsastajan tasapaino oli todella tärkeää, jotta hevonen pystyisi liikkumaan varmasti eteenpäin.

Jatkoimme radan harjoittelua kohta kohdalta, kunnes lopuksi oli Veeran ja Tamin vuoro näyttää mestarisuoritus radalla keskeytyksettä. Ratsukko ravasi kertaalleen maneesin ympäri harjoitusravissa ja aloitti sitten ohjelman pysähdyksen kautta. Veera selvästi otti kaikki kommenttini hyvin vastaan, ja ratsastus oli kaikin puolin tasapainoisen näköistä. Tami kulki eteenpäin hienosti itseään kannatellen, ja erityisesti orin takaosa toimi todella tehokkaasti. Lopulta ohjelma päättyi lopputervehdykseen.

Arvosanani ohjelmalle oli ehdottomasti 10++, varsinkin laukkaosuuksissa Tami todella näytti parastaan. Annoin ratsukolle luvan siirtyä pitkin ohjin käyntiin ja kiitin heitä kuluneesta valmennuskaudesta. Veera ja Tami olivat kehittyneet paljon, ja toivottavasti valmennuksista jäisi heille käteen paljon vinkkejä tulevia kisareissuja varten!

(c) Myrttisuo / VRL-11290
Veera

Re: 1.5. - Kouluratsastustunti #5

Viesti Kirjoittaja Veera »

Matti Myöhäinen kuittaamassa :-)

Olin juuri pakannut kamani ja Tamin Myrttisuon pihassa kyytiin ja starttasimme kotimatkan kohti Pyökkipolkua. Tämä oli ollut viimeinen tuntimme Maikun valvovan silmän alla ja tunnelma oli haikea. Toki meillä käy kotonakin valmentajia, mutta ei se ole sama omissa puitteissa mennä omalla hevosella ja yleensä vieläpä lähes kaverin silmän alla. Koska Maikku oli itselleni vieraampi, osasin ottaa häneltä paljon avoimemmin neuvoja vastaan. Tunneilla oli mukava tavata myös eri hevosia ja heidän omistajiaan, joten tunnit olivat olleet mukavia kokoontumisia. Melkein olisin kaivannut enemmän rupattelua ja kahvin hörpintää, kuin ratsastusvalmennusta - onhan se psyykkinen puolikin tärkeä tässä lajissa! Tami oli saanut valmennuksissa hyvää harjoitusta muiden hevosten seurassa toimimiseen ja olin itse saanut paljon neuvoja, että mistä naruista vedellä orin kanssa. Olin jo ennen näitä tunteja luullut orini liikkuvan alla hienosti, mutta parempaan päin oltiin vain tunneilla menty! Tamin lastaaminen on joskus ollut vähän turhauttavaa, mutta Myrttisuossa sain apuja orin lastaukseen muutamana kertana ja orikin on nyt jo alkanut hieman ottamaan hommaa lunkimmin, eikä ihan aina laita enää vastaan.
Vastaa Viestiin