Julian päiväkirja

Hevosten omistajien, hoitajien ja ylläpitäjien sekä tallityöntekijöiden omat päiväkirjat
Avatar
Julia
Viestit: 4
Liittynyt: La Kesä 19, 2021 8:09 am

Julian päiväkirja

Viesti Kirjoittaja Julia »

19.6. - Mietteitä maailmalta

Viihdyinkö mä Norjassa? Tavallaan joo. Mutta kaksi viikkoa iskän luona sai mut muistamaan, miten paljon mä kaipasin Suomea.

Täällä oli Elise, täällä oli Ragnvald. Täällä oli myös iskä, jonka omakotitalossa oli huone tyhjillään. "Se on siellä odottamassa sua", se oli sanonut, vitsillä muka. Vaikka kyllä mä tiesin, että silläkin oli ikävä mua.

Norjassa oli äiti. Siellä mua odotti myös Sam, mun rakkaus, jolle olin luvannut palata heti kotiin kun mahdollista. Sam ei tuntunut olevan kovin harmissaan lähdöstäni, vaikka mitäpä se olisi mistään ymmärtänyt. Liikautti vain karvaista korvaansa ja laukkasi sitten tiehensä tarhakavereiden kanssa.

Joten tässä sitä oltiin, kahden tulen välissä. Mun oli tarkoitus viettää Norjassa vain tämä lukuvuosi, mutta koulun puolesta olisin voinut käydä siellä vaikka koko peruskoulun loppuun. En kuitenkaan tiennyt, oliko Norja ihan mua varten. Puhuin kieltä huonosti, jäin jälkeen tunneilla, enkä mä ollut oikeastaan saanut siellä edes kavereita. Täällä sen sijaan mua odotti tuttu kouluporukka. Täällä mulla oli kaikki. Melkein.

Lauantaina, kun iskä ajoi mua takaisin lentokentälle, se päätti antaa mulle synttärilahjan vähän etukäteen, ihan pienen vain: kirjekuoren, jonka sisällä oli kortti. Kortissa oli hevostarroja, ja siinä luki kaunolla kirjoitettuna poni. En ensin ymmärtänyt, mutta Elisen hymyillessä apukuskin paikalla mullakin leikkasi.

"Sovittiin äitis kanssa, että kumpaan maahan päätätkään jäädä, niin ostetaan sulle vihdoin se oma poni".

Mulla oli tasan viikko päättää, mitä mä tekisin, ennen kuin läsnäolo seuraavalle lukukaudelle täytyi ilmoittaa kouluille.