Ohjeet

Tämä sivu on hyödyllistä lukea lävitse, mikäli olet ensimmäistä kertaa tutustumassa roolipelaamiseen etkä ole vielä varma, kuinka toimia. Kertauskaan ei välttämättä ole pahitteeksi.

Muista, ettet saa aloittaa pelaamista tai rekisteröityä foorumille ennen kuin hahmosi on hyväksytty liittymisvieraskirjassa!

Roolipelaamaan!

Lyhyesti selitettynä tekstipohjainen foorumiroolipelaaminen tarkoittaa roolipelikaverin kanssa tarinapohjaisesti vuorotellen kirjoittamista foorumille eläytyen roolipelattavaan hahmoon, jolla useimmiten on melko/täysin erilainen luonne kuin pelaajallaan. Roolipelaamisen on tarkoitus olla hauskaa ja rattoisaa ajanvietettä, joka toisinaan myös irtaannuttaa pelaajansa todellisen maailman kiireistä ja stressistä kehiteltyyn mielikuvitusmaailmaan, missä voi tapahtua lähes mitä vain mitä pelaajat keksivät hahmojensa kanssa aiheuttaa. Roolipelaamisen nimityskin tulee itsessään siitä, että pelaaja pelaa toisenlaisen olennon roolia - ja tekstipohjainen foorumiroolipelaus on vain yksi tapa tehdä sitä. Tämä on kuitenkin "meidän juttumme", lähtökohtana Caralian kokonaisvaltaiseen ideaan.

Mitä enemmän roolipelattavaan hahmoonsa pystyy eläytymään, sitä parempi. Roolaaja eli pelaaja voi kirjoittaa halutessaan yksikön ensimmäisessä persoonassa eli niin sanotussa minä -muodossa (esimerkkinä: Heilautin siroa päätäni ja painoin korvani luimuun. En pitänyt toisen tamman tavasta puhua saarestamme.) tavallisen yksikön kolmannen, hän-muodon, sijaan. Yksikön ensimmäisen persoonamuodon käyttäminen vaatii kuitenkin syvempää perehtymistä omaan hahmoonsa ja sen ajatuksiin, joten suurimmaksi osaksi suosittelemme yksikön kolmannen persoonamuodon käyttöä mikäli yksikön ensimmäinen ei ole kovin tuttu.

Pelitettäessä hevoset kommunikoivat keskenään. Kommunikoiminen olisi kuitenkin aivan mahdotonta tulkita, ellei siihen olisi määritelty lähes joka ropessa käytettäviä, samanoloisia merkkejä. Puhumisen, ajattelemisen ja tekemisen ymmärtämiseen käytetään täällä seuraavanlaisia:

  Puhuessa käytä lainausmerkkejä
"Päivää, saanen tiedustella kaunottaren nimeä?"

  Hahmon ajatellessa käytä yksittäisiä heittomerkkejä tai kursivoi teksti - kursivointi koskee pelejä kolmannessa persoonassa
'Toivottavasti hän ei pidä minua täysin kahelina.'
Taidan näyttää aika idiootilta nyt.., ajatteli Santeri.

  Kun hahmosi tekee jotain tai kuvailet asioita, kirjoitat ilman merkkejä
Santeri katsahtaa maukasta, aamukasteista nurmea nälissään. Se heilauttaa päätään ja laskee tyytyväisenä turpansa ruohon sekaan nyhtääkseen korsia suuhunsa.

Jotkut saattavat käyttää rooliessaan myös tähtiä, (esim. *syö niityllä heinää*), mutta Caraliassa se ei ole ollut kovin yleistä.

  Kun haluat offata
Eli puhua pelin ulkopuolella (ennen/jälkeen peliviestin) muiden pelittäjien kanssa. Käytä mitä tahansa muita merkkejä, kunhan suljet offin (off topic eli aiheen/topicin vierestä menevä asia) samalla merkillä, millä sen aloititkin. Useimmat käyttävät Caraliassa merkkejä [ ], myös muita erikoismerkkejä on käytössä. On kuitenkin varottava sellaisten merkkien käyttöä, joita käytetään normaalisti pelatessa.
[Tuletko huomenna pelaamaan?]
#Tulen. Monenko aikaan sä tulet? Voisin yrittää tulla silloin..#

  Kokonaisuutena ropettaminen näyttää tältä
..ainakin näin suunnilleen tiivistettynä. Teksti on eräästä online-pelistä, jota on hieman muokattu sopivaksi esimerkiksi. Peli on ajoilta, jolloin tasankolaisten jo edesmennyt johtajatar Yadaya oli vielä saarella vallinneen mafiajärjestön vankina (heinäkuu -07).

Yadaya oli katsellut vaitonaisena Arraian lähtemistä varjoisesta luolasta ja näki sitten vartiossa olevan Owcan kääntyvän luolaan päin puhuen, sanat olivat selvästi tarkoitettu ruunivoikolle tammalle. Hitain askelin risteytystamma asteli pois tummimmista varjoista ja katsoi syvälle Owcan sinisiin silmiin, kysyvästi, ehkä osittain jopa vaativasti.
"Hevosia murhataan, tapetaan.. Sellaista sattuu. Niinhän sinä itse sanoit Pikkikselle. Vai oletko jo muuttanut mieltäsi?" ruunivoikko sanoi äänessään lievää ivallisuutta. Tämä pystyi kuvittelemaan, että Owca saattaisi kärhiintyä tuosta niin pahasti, että päästäisi Yadan menemään ja antaisi isänsä tappaa tämän. No mutta, miksi? Todennäköisesti Bloody joka tapauksessa tappaisi Melalkalin ja Yadayan, ruunivoikko tamma alkoi olla siitä itse asiassa jo melkein varmakin.
"Mitä iloa minua on pitää hengissä, kerta minut kuitenkin tapetaan? Ette te minusta hyödy kuitenkaan yhtään mitään." hevostamma näpäytti ja silmäili empiväisenä suurikokoista mustaa oria. 'Heillä ei ole aikomustakan säästää henkeäni enää sen jälkeen mitä kaikkea olen nähnyt ja kuullut.. En vain ymmärrä, mikseivät he tee tästä jo loppua..'