"Amarantessa yksi toiminnan päämuoto on kasvatus. Pyrimme saamaan kasvatuksessa aikaan uusia linjoja ja laajentamaan vanhoja, jotta barokkihevosten kanta monipuolistuisi. Tilausvarsoja on mahdollista saada ja niitä kannattaakin kysellä tarpeen mukaan."

Toiminta

Amarante painottuu barokkihevosiin, niiden jalostamiseen ja niiden kanssa kisailemiseen. Tallin nimissä järjestetään satunnaisesti myös omia kisoja sekä näyttelyitä, jotka löydät VRL:n kisakalenterista. Amarantessa järjestetään kisoja lähes kaikissa lajeissa ja luokissa, vaikkakin suuri osa on kouluratsastusjaoksen alaisia. Amaranten tiloja on myös mahdollista vuokrata omia kisoja varten. Kysy lisää sähköpostilla!


Kasvatus

Amarantessa yksi toiminnan päämuoto on kasvatus. Pyrimme saamaan kasvatuksessa aikaan uusia linjoja ja laajentamaan vanhoja, jotta barokkihevosten kanta monipuolistuisi. Tilausvarsoja on mahdollista saada ja niitä kannattaakin kysellä tarpeen mukaan. Hevoset ovat käytössä jalostukseen myös tallin ulkopuolisille hevosille.

Hevoset, joilla pyrimme luomaan uutta linjaa, tulevat ympäri Eurooppaa: andalusianhevoset Espanjalaiselta tallilta nimeltään Cortijo Salvador (evm), alter realit sekä lusitanot Portugalista Cavalos Milagrosos -tilalta (evm), friisiläiset hollantilaiselta tallilta Stal van Vrolijk (evm) ja lipizzat Sloveniasta tallilta nimeltään Dravograd Stable. Jokainen orimme on käytössä jalostukseen kolmevuotiaana ja tammat taas neljävuotiaana, mutta ne ovat rajoitetummin käytettävissä kuin orit. Tammat varsovat (hevosesta riippuen) yleensä ensimmäisen varsansa jo ennen kilpailemista, jolloin kilpaputki ei keskeydy.


Friisiläisten nimeäminen

Friisiläiset hevoset nimetään vuosittain tiettyjen kirjainten mukaan. Koska virtuaalimaailmassa oikea vuosi on melko pitkä aika, olemme hieman jakaneet nimeämisiä kuukausien mukaan. Näin, mikäli tamman varsat syntyvät kuukauden välein, on niiden välillä virtuaalisesti vuosi. Amaranten hevosen ikääntyminen on muuten satunnaista.

ABC 1.1. - 15.2.
DEF 16.2. - 30.3.
GHI 1.4. - 15.5.
JKL 16.5. - 30.6.
MNO 1.7. - 15.8.
PQRS 16.8. - 30.9.
TUV 1.10. - 15.11.
WXYZ 16.11. - 31.12.

Myyntiehdot

» Myymme varsoja niin harrastus- kuin kisakäyttöönkin. Tilausvarsoja voi kysellä.
» Friisiläisten kasvattajaliite on van Amarante, ja sitä tulisi käyttää jälkeläisillä.
» Muiden hevosten epävirallinen kasvattajaliite on Amarant.
» Varsan perustietoja (nimi, syntymäaika, sukupuoli) ei saa muuttaa. Orin voi halutessaan ruunata.
» Kasvattajaksi merkitään Amarante linkitettynä sekä Siguri (VRL-11290) sähköpostilla (tai ilman).
» Kasvattajalle täytyy ilmoittaa mahdollisista osoitteenmuutoksista.
» Varsa olisi hyvä rekisteröidä VRL:n hevosrekisteriin
» Jos varsan sivuilla ei tapahdu mitään pitkään aikaan, minulla on oikeus ottaa varsa takaisin. Ilmoitan kyllä omistajalle ajoissa asiasta.
» Jos haluat luopua kasvatistamme, minulla on etuosto-oikeus. Tarjoa hevosta siis ensimmäisenä minulle.

Rekisteröinti

» Kasvattajaliite: van Amarante / Amarant
» Syntymämaa: Portugali
» Kasvattaja: AMAR5038

Kasvatit 2015-2017

Syntymäaika Varsa Isä Emä Omistaja
08.07.2015 Atlas Llysander Sier Remmelt Rieuwertsje Selle VRL-08463
00.00.0000 varsa isä emä tulossa
00.00.0000 varsa isä emä tulossa
00.00.0000 varsa isä emä tulossa