Daendels

VH21-040-0013

Friisiläinen, ori, Musta, 164 cm
s. 16.02.2021, 3 v (satunnainen)
Koulu- ja valjakkopainotus: heA, vaativa

Omistaja: Amarante, Siguri (VRL-11290)
Kasvattaja: Pyökkipolku, Veera R. (VRL-10735)

3 Star Prospect (rmp), FV-I (04/21), KV-I (04/21), VV-II (06/21)

Dani on yleisesti luonteeltaan todella antavainen yksilö, joka viihtyy ihmisten seurassa. Dani tuntuu suorastaan saavan mielihyvää saadessaan tarjota hyviä hetkiä muille, myös hevoskavereille. Oriksi Dani tulee yllättävän hyvin muiden kanssa toimeen, eikä sen kanssa ole tarvinnut juuri painia tarhakaveriongelmien kanssa. Se ei kuitenkaan anna muiden hyppiä nenille ja onkin pistänyt huonompi tapaisia kavereita monesti ruotuun, mikä joskus on melko hurjalta näyttänyt. Dani ottaakin useasti johtajan paikan tarhassa.

Tammoista Dani ottaa joskus hieman kierroksia ja sitä talutetaan siksi ketju turvan päällä niiden lähellä liikuttaessa. Ori pörhistelee ja saattaa vetää narussa, mikäli näkee jotain mielenkiintoisempaa, mutta ei ole ikinä käsistä lähtenyt. Hoitaessa se on parhaimmillaan ollessaan kahdelta puolelta kiinni sidottuna. Jalat se nostaa nätisti ja sen uskaltaa jättää siihen myös yksin seisomaan hetkeksi ilman pelkoa, että se poistuu paikalta. Varustettaessa Dani joskus kyselee, että eikö voitasi mennä ilman kuolaimia, mutta ottaa kuolaimet suuhun kyllä lopulta ja vaikuttaa hieman anteeksipyytelevältä oltuaan eri mieltä asiasta. Yksi asia mistä Dani ei pidä on peseminen, sillä letku näyttää sen mielestä ilmeisesti niin käärmeen kaltaiselta, että sitä täytyy pelätä. Yleensä pesut suoritetaankin ämpäri-sieni yhdistelmällä.

Dani on siitä mukava hevonen, että se seisoo pyydettäessä paikallaan hienosti ja selkään nousu onnistuu helposti. Perushumpat ja -jumpat ori suorittaa vaikka pitkin ohjin ääniavuilla, mutta orin ylöspäin suuntautuviin liikkeisiin vaaditaan jo hieman sporttisuutta ratsastajalta – siksi se ei ihan aloittelijoille sovi. Dani on enemmän hitaan puoleinen kuin vauhdikas, mutta suorittaa pyydetyt asiat parhaansa mukaan. Danilla on upeat liidokkaat askellajit, jotka näyttävät kyllä hyvältä oli vauhti mikä vain. Valjakkoajossa ori ei ole yhtään sen kummoisempi kuin ratsuna. Se suorittaa kärryjen edessä yhtä tasaisen varmasti, kuin ratsunakin. Parhaimmillaan ori on koulu- ja tarkkuuskokeissa, mutta suorittaa maratonosuudetkin varmoin askelein.

© Veera R.

i. Jaitse fan Khim fri, m, 166 cm KTK-III ii. Haitze fan Lycan KTK-III, FLA3 iii. Hantel fan Lycan FLA3
iie. Chenta fan Lycan FLA3
ie. Alycia v.d. Duren KTK-II iei. Duren Toby KRJ-I, KTK-II
iee. Duren Anektode Ch, KTK-III, KRJ-I, VVJ-I, YLA2
e. Juwiel van Khim fri, m, 162 cm Ch, KTK-II, FLA2 ei. Khimaira III KTK-I, VIR MVA Ch, FLA1 eii. Khimaira Jr. KTK-II, VIR MVA Ch, FLA1
eie. Hearkje fan Lycan KTK-II, VIR MVA Ch, FLA1
ee. Kjille fan Lycan KTK-III, FLA3 eei. Tibbe fan Lycan FLA3
eee. Klaarke fan Lycan FLA3

Kouluratsastus (KRJ)

kisaa

Valjakkoajo (VVJ)

kisaa

Tulossa

Kuvat © Luvat on

Dandy on virtuaalihevonen